De ce avem nevoie de animale de companie?


Animalele fac parte integrantă din ecosistemul Pământului. Fiecare organism din ecosistem joacă un rol în susținerea comunității ecologice, ceea ce înseamnă că animalele joacă un rol vital.

Fiecare organism din ecosistem depinde de celelalte organisme pentru a-și îndeplini rolul. Fără animale, ar exista disfuncții în sistem și viața umană ar fi întreruptă.

Cu toții știm că e bine să ai un animal de companie – căţel, pisică, hamster sau iapure mic sau mare, nu contează, pentru că orice animal de companie are, de regulă, aceeaşi influenţă benefică asupra ta.

Chiar dacă poate părea absurd faptul că un animal de companie „poate să îți schimbe viața”, acest lucru este cu adevărat valabil. Înca din cele mai vechi timpuri oamenii au inceput să se împrietenească cu animalele sălbatice pentru beneficii comune, transformându-le într-un final în animle de companie.

Însă, te-ai intrebat, cu adevărat, vreodată care e rolul animalelor de companie în viața noastră? Îți prezint mai jos scopul animalelor de companie pentru o viață sănătoasă și benefică.

Reduc stresul

Deși nu este ceva nou că animalele noastre de companie ne ajuta când suntem stresați, studiile realizate asupra animalelor de companie ne-au demonstrat că oamenii ce au un animal de companie sunt, în majoritatea timpului, mult mai calmi și relaxați, însa cei fără un mic animal de companie sunt totdeauna stresați și cu griji.

Ameliorează durerea

Deși pare ciudat și de necrezut, animalele pot fi cel mai bun medicament, mai ales când stăpânii lor suferă de dureri cronice, precum migrene sau artrită.

Îmbunătățesc starea de spirit

 O stare bună a sănătății pleacă în mare parte de la o stare mentala și emoțională bună – „Proprietarii acestor mici comori rad mult mai mult. Cand ajung acasa se simt in centrul atentiei”.

De aceea animalele sunt folosite în diverse terapii, precum în cazul soldaților care trebuie să treacă peste diverse șocuri. De asemenea, ele sunt bune și in cazul persoanelor cu tendințe de suicid sau cu probleme de integrare socială.

Te ajută să socializezi mai bine

Atunci când îți plimbi câinele, este inevitabil să nu te întâlnești cu diverse persoane care vor vrea să se opreasca să vorbeasca cu tine. Vei vorbi mai mult cu vecinii, îți vei petrece mai mult timp în parc (un loc public important) și vei părea mai prietenos în ochii celorlalți.

Sperăm că după cele menționate mai sus, te-am convins să adopți minim un animal de companie.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de FacebookInstagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Leahu Dumitrița

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Petrece o „Seară culturală” la Centrul Municipal de Tineret Chișinău
Next Află mai multe despre testul MBTI, testul celor 16 personalități
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply