Oportunitate pentru tineri: Fă-ţi opinia auzită!


Oportunitate pentru tineri : Tinerii între 15-19 ani sunt invitați să participe la o conferinţă internațională privind modul în care se respectă dreptul la întruniri pașnice, inclusiv participarea la greve.

Timp de 1.5 zile, Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) va desfășura activități interactive pentru a încuraja participanții să cunoască ce prevede dreptul la întruniri pașnice. De asemenea, ei îşi vor împărtăși opiniile și experiențele privind respectarea acestui drept în Republica Moldova.

Cine și cum poate participa la consultare:
  • Orice băiat sau fată, cu sau fără experiență de a participa la greve/proteste etc., poate completa acest chestionar până pe 6 ianuarie 2020.
  • Orice băiat sau fată cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani, cu sau fără experiență de a participa la greve/proteste etc. El/ea poate participa la o discuție offline organizată de CIDDC în perioada 28-29 decembrie 2019 la Chișinău. În cadrul focus-grupului vor fi abordate întrebări similare celor din chestionar, însă discuțiile vor fi mai profunde și mai reflexive. Persoanele ce vor să participe la focus-grup trebuie să completeze acest formular până pe 24 decembrie 2019.

Cheltuielile de transportare, cazare și alimentare sunt asigurate de către CIDDC. Mai multe detalii despre locația evenimentului vor fi expediate pe email persoanelor selectate.

În cadrul Organizației Națiunilor Unite (ONU) există un grup de 18 experți ce ajută țările să pună în practică prevederile acestui document – PIDCP. Acest grup de experți, numit Comitetul pentru Drepturile Omului, lucrează la un ghid ce ar explica mai bine ce presupune acest drept și ce trebuie să facă statele pentru a minimiza obstacolele pe care le-ar putea avea cetățenii unei țări atunci când vor să-și revendice dreptul la întruniri pașnice.

O rețea de ONG-uri din întreaga lume ajută Comitetul pentru Drepturile Omului în realizarea acestei consultări. Rețeaua se numește Child Rights Connect, iar CIDDC face parte din ea.

Acest articol a fost adăugat în cadrul campaniei #casăștii, ce se desfășoară în contextul proiectului „Sporirea accesului tinerilor la programele naționale și internaționale de dezvoltare personală”, implementat în cadrul Programului de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Post vacant: Eşti în căutarea unui job? LA STRADA angajează
Next Fă cunoștință cu 5 tineri care schimbă lumea
Mădălina Braghiş
About the author

Mădălina Braghiş

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 − 8 =