Descoperă 10 curiozități despre corpul uman


Știai că folosim doar 43 de muşchii ca să ne încordăm sau că inima bate de 35 de milioane  de ori pe an?

Corpul uman este un mecanism complex, care uimește savanții. Este capabil de niște acțiuni pe care alt organism de pe Terra nu le poate executa.

Astăzi, vă prezentăm câteva curiozități despre organismul uman, șocante dar interesante

  • 1. Dacă structura ADN a unei persoane ar fi aliniată, aceasta s-ar întinde pe o distanţă de la Pământ la Pluto şi înapoi.
  • 2. O persoană adultă foloseşte 200 de muşchi pentru a face doar un singur pas.
  • 3. Scheletul uman se reînnoieşte complet la fiecare 10 ani.
  • 4. Organismul nostru detectează gustul în 0,015 secunde, mai repede decât atunci când clipim.
  • 5. Creierul uman poate citi până la 1000 de cuvinte pe minut. În perioade de supra solicitare intelectuală, cel mai indicat este să apelăm la un tonic cerebral pentru creşterea capacităţii de concentrare şi memorare.
  • 6. Inima bate de 35 de milioane de ori pe an.
  • 7. Creierul conţine 86 de miliarde de celule nervoase unite între ele prin 100 trilioane de conexiuni, mai mult decât numărul de stele existente în Calea Lactee.
  • 8. Pe parcursul vieţii producem în medie aproximativ 25.000 de litri de salivă, o cantitate suficientă pentru a umple 2 piscine.
  • 9. O persoană consumă în medie 35 de tone de alimente în timpul vieţii. Având în vedere această cantitate impresionantă, nu este de mirare că sistemul nostru digestiv are nevoie din când în când de un mic ajutor, un supliment pentru digestie care previne sau tratează probleme de această natură.

10. Atunci când suntem îndrăgostiţi, creierul eliberează acelaşi cocktail de hormoni şi neuro-transmiţători pe care îl eliberează şi amfetaminele.

Suntem uimitori şi ar trebui să fim conştienţi de asta. Organismul nostru este maşinăria perfectă, iar noi suntem cei mai potriviţi mecanici; funcţionarea lui depinde întru totul de noi 

„Finanțarea pentru proiectul Identifying Positive Health Actions a fost posibilă printr-o subvenție caritabilă oferită de Programul AstraZeneca Young Health prin intermediul Programul de Granturi Globale – Step Up! . ”

Parteneri implementare: Platfroma Youth.md , Farmacia Familiei, Agenția Națională de Asistență Socială, Centrul Național de Resurse NEOVITA

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!
Reporter Youth.md: Sulima Daniela
Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous LIVE: Cum obții finanțare pentru studiile în Statele Unite?
Next Antreprenoriatul: La o vârstă fragedă. Află istoriile de succes a celor mai tineri antreprenori
Erica Protap
About the author

Erica Protap

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten + 9 =