7 CELE MAI SÂNGEROASE RĂZBOAIE DIN ISTORIE


Nu a existat o perioadă lungă în istoria existenței umane pentru ca oamenii să se descurce fără războaie. Din păcate, acestea au existat întotdeauna. Unele dintre ele au fost atât de crude, încât zeci de milioane de oameni au devenit victime. Aici am adunat cele mai brutale războaie din istoria omenirii.

Cucerirea Americii

Decese: aproximativ 10-130 de milioane de oameni

Începutul acestui război datează de la începutul secolului al X-lea, când europenii abia începeau să colonizeze America de Sud și de Nord. Începutul colonizării a fost pus nu departe de țărmurile Canadei actuale. Cele mai sângeroase bătălii au avut loc între 1492 și 1691. De aproape două sute de ani, zeci de milioane de oameni au murit. Din păcate, istoricii nu pot calcula numărul exact de pierderi, deoarece chiar și până în prezent, numărul populației indigene din America de Sud și de Nord nu este cunoscut.

LUSHAN UPRISING

Decese: între 13 și 36 de milioane

Acest război sângeros aproape a dus la prăbușirea marelui imperiu al Chinei. Acest război a pretins vieți între 755 și 763. În acest timp, câteva zeci de milioane de oameni au murit. Istoricii încă nu pot numi date exacte, dar majoritatea cercetătorilor sunt de acord că cifra se apropie de 36 de milioane de decese. La acea vreme, acest număr reprezenta aproape 60% din populația Chinei.

Primul Război Mondial

Decese: aproximativ 18 milioane

Aproape toată lumea din școală a studiat istoria primului război mondial. Toată Europa a fost cuprinsă de flăcările războiului, în care au murit peste 18 milioane de oameni, inclusiv 7 milioane de civili obișnuiți.

Răscoala Taiping

Decese: aproximativ 20-30 de milioane de oameni

Răscoala de la Taiping a început în 1850 și a continuat până în 1864. Cele mai multe dintre decese nu au fost surprinzătoare din cauza armelor. Faptul este că atunci a început o foamete în China, care la rândul său a dus la o epidemie de ciumă.

Al doilea război Chino-Japonez

Decese: aproximativ 25-30 de milioane

Ostilitățile din 1937 până în 1945 au fost cele mai sângeroase ostilități din Asia. Apoi, peste 25 de milioane de oameni au devenit victime, iar majoritatea erau civili. Numărul de morți al armatei este estimat la 4 milioane de oameni.

Invazia Mongolă

Decese: 40-70 de milioane de oameni

Imperiul Mongol era la un moment dat un stat imens și puternic. Ostilitățile constante desfășurate de Imperiul Mongol au dus la apariția ciumei bubonice în stat, care a distrus câteva zeci de milioane de oameni.

Al doilea Război Mondial

Decese: aproximativ 60-65 de milioane de oameni

Este al doilea război mondial considerat cel mai sângeros război din întreaga perioadă a existenței umane. 62 de țări ale lumii au luat parte la acest război (pe vremea ostilităților existau doar 73 de state pe planetă). Sute de milioane de oameni au devenit participanți involuntari la acest război. Pierderile din război s-au ridicat la peste 60 de milioane de oameni.

Război – chiar la menționarea acestui cuvânt, sufletul devine alarmat. Chiar dacă o persoană nu a fost niciodată în centrul vreunui eveniment militar, ci a urmărit pur și simplu un film despre război la televizor, el înțelege deja cât de înfiorător și înfricoșător este.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de FacebookInstagram  și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporteră Youth.md: Cristina Pascal

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Artcor te invită să savurezi 15 melodii din „The Great American Songbook” - vineri, 17 mai
Next Serialele tale preferate care vor continua vara asta
Valeria Berestean
About the author

Valeria Berestean

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − 11 =