Turneul teatral „Scrisori către mama și tata” a călătorit întreaga țară!


Centrul de Teatru din Moldova (CTM) a desfășurat un turneu teatral în raioanele Sîngerei, Ungheni și Orhei, prezentând spectacolul „Scrisori către mama și tata”, montat pe scenariul lui Dumitru Crudu, scriitor, dramaturg și poet. Turneul teatral a fost organizat în cadrul Proiectul socio-cultural „Singur acasă”, Ediția II, susținut de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Kaufland Moldova.

„Dragi copii, vă îndemn să nu fiți timizi, frica de a spune lucrurilor pe nume transformă despărțirea de cei dragi într-o prăpastie peste care nu veți putea crea poduri. Vă mulțumesc pentru onestitatea din mesajele dumneavoastră, sper că am reușit să generăm răspunsuri la sentimentele legate de despărțirea de părinți, iar mentorii din cadrul Laboratorului literar v-au sădit mai multă iubire și respect de sine!”, a transmis tinerilor un mesaj de încurajare Alina Țurcanu, Președinta Centrului de Teatru din Moldova.

Casa de cultură Cetireni

Cartea „Eseuri și poezii de dor” Ediția II, în care se regăsesc lucrările literare ale copiilor de migranți, a fost repartizată în volumul de 200 de exemplare în 5 localități, bibliotecilor școlare, profesorilor și participanților proiectului. Mai mult decât atât, în cadrul turneului teatral au fost desfășurate discuții pe marginea subiectului copiilor de migranți, de către profesorii și reprezentanții APL. La finele turneului teatral au fost premiați 183 tineri participanți, 40 laureați, 26 profesori îndrumători ai laureaților și 57 profesori îndrumători ai participanților. Turneul teatral a devenit un veritabil succes artistic și social!

Casa de cultură Orhei

„Proiectul a fost implementat cu scopul de a descoperi tinere talente, ajutând, totodată, copiii de migranți să-și șlefuiască potențialul creativ, să-și vindece unele traume psihologice prin arta scrierii și să-și descopere
lumea lor interioară”
, a scris doamna Liubovi Dvornic, profesoară de limbă și literatura română din raionul Orhei, a căror elevi, copii de migranți, au participat în cadrul proiectului.

Centrul de Teatru din Moldova aduce mulțumiri tuturor participanților, direcțiilor de educație a raioanelor partenere și cadrelor didactice pentru implicarea activă. Scopul proiectului a fost atins printr-un efort comun și asta duce speranța că acești tineri vor crește persoane integre spiritual.

Casa de cultură Ungheni

Proiectul cultural „Singur Acasă” Ediția este organizat de Centrul de Teatru din Moldova, cu susținerea financiară a Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Kaufland Moldova.

Nu ezita să ne urmărești și paginile noastre de FacebookInstagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Află aici totul despre Regina Elisabeta a II-a
Next Cum dezvoltăm responsabilitatea în secolul inovațiilor. Gestionarea deșeurilor electrice și electronice. Podcast Ecologia Minții #5
Centrul de Teatru din Moldova
About the author

Centrul de Teatru din Moldova

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × three =