7 avantaje ale cărților electronice


Trăim într-o eră în mișcare continuă, unde tehnologia este schimbată în mod constant pentru a fi îmbunătățită (adică a fi din ce în ce mai scumpă, și mai scuzabil de schimbat), prin urmare, asaltul acesta și-a făcut apariția și în lumea cărților.

Există avantaje și dezavantaje ale cititului tehnologizat, însă partea bună e că indiferent de decizia ta, pisicii tale nu-i va păsa absolut deloc atâta timp cât se poate odihni în pace oriunde îi dorește blana.

 Iată câteva avantaje ale ebook-urilor asupra cărţilor tipărite:

Mobilitate

Cititorii care optează pentru un format electronic (e-book) pot cu uşurinţă transporta sute de cărţi. Acest lucru este ideal dacă ești genul călător. Bateria unui ebookreader poate ţine până la o lună.

Preţ

Ebook-urile sunt de obicei mai ieftine, deoarece nu necesită costuri de tipărire. În majoritatea cazurilor găseşti cărţi online gratis, pe când cărţile tipărite aproape întotdeauna îţi golesc portofelul.

Deşi preţul unui e-reader la început este o investiţie destul de costisitoare, pe termen lung este profitabilă.

Viteză

Informaţia poate fi obţinută fără să părăseşti biroul! Faci o cercetare de ultim moment asupra unei teme? E simplu, găseşti un magazin virtual, cauţi online după cuvintele dorite, cumperi cartea şi recompensa este instantanee.

Depozitare

Cei care aveţi o mulţime de cărţi ştiţi ce mult spaţiu ocupă, dar cu un e-reader, biblioteca ta este înmagazinată într-un dispozitiv mic ce-ţi încape în palmă. Acest lucru te va salva de spaţiul în plus şi totodată cărţile tale vor fi în siguranţă datorită backup-ului făcut.

Ai posibilitatea de a modifica mărimea si culoarea literelor, de a varia intensitatea iluminarii ecranului, de a face însemnări pe marginea textului.

Citit pe întuneric

Dacă îţi place să citeşti în pat, un e-book poate fi varianta câştigătoare, deoarece multe modele e-reader vin cu lumină încorporată

Eco-friendly 

Ebook-urile sunt eco-friendly. Când citești cărți în format electronic protejezi copacii.

 În cazul dispozitivelor nou apărute nu se mai pune problema că acestea afectează vederea. Ele beneficiază de un display care fac ca lectura să fie foarte asemănătoare cu cea dintr-o carte obișnuită, ceea ce reduce riscul apariției problemelor oculare.

Sper că acest articol ți-a stârnit curiozitatea. Pentru mai multă informație poți vizita site-ul nostru la Youth.md. Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Sulima Daniela

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Topul serialelor Nickelodeon
Next Training: Îmbunătățirea activității de tineret în proiecte internaționale, Istanbul, 11-17 octombrie 2022
Erica Protap
About the author

Erica Protap

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 − 4 =