5 sfaturi realistice pentru a începe un start-up


Business-ul este un domeniu vast și complicat care se dezvoltă încontinuu cu o viteză rapidă. Multe persoane se lasă bătute când nu știu de unde să înceapă în această sferă. Iată câteva sfaturi pe care să le iei în considerare când decizi să începi un start-up. 

Creează-ți un plan concret

Începe cu lucrurile de bază: care este misiunea ta, ce scopuri ai pe termen lung și termen scurt, care sunt pașii pe care trebuie să-i faci pentru a-ți realiza visul. Fără un plan specific, vei pierde mult timp pe anularea sarcinilor și activităților. 

Nu uita că planul tău poate fi modificat și adaptat oricând!

Caută oportunități și rețele de oameni

O mare parte din business o constituie oamenii pe care îi cunoști și alături de care poți să lucrezi. Un prim-pas pe care poți să-l faci, este să cauți programe, grant-uri, comunități și evenimente ce țin de sfera în care vrei să-ți dezvolți startup-ul. În acest mod, ai șansa să-ți creezi conexiuni și să înveți de la oamenii care te înconjoară. Plus, oportunitățile respective ar putea să-ți schimbe cariera complet!

Acceptă critica

Progresul nu este liniar. Asta înseamnă că e foarte probabil ca în unele momente să nu reușești să faci totul minunat, respectiv să primești critică la care nu te-ai așteptat. În aceste momente e important să diferențiezi critica constructivă de cea negativă, și să o primești ca pe un sfat mai amar decât un comentariu ofensiv. 

Fii atent/ă la nevoile consumatorului

Dacă activitatea are scopul de a satisface nevoile și dorințele oamenilor, atunci ai grijă să te conformezi feedback-ului. Altfel, riști să le oferi produse sau servicii de care nu au nevoie sau pe care nu le doresc. 

Înconjoară-te cu oameni potriviți 

Interacțiunea pe parcurs cu diferite persoane va avea un impact major asupra ta. E mult mai probabil să ai succes dacă vei fi înconjurat/ă de oameni care te susțin, sunt gata să te ajute și să-ți ofere sfaturi

Nu ezita să urmărești rețelele de socializare FacebookInstagram și Telegram Youth.md!

Reporteră Youth.md: Jaclin Duja

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Seminar Informativ „Digi Talents” - un program de mobilitate între Slovacia și Moldova
Next Descoperă ce este adrenalina și rolul ei în organism
Valeria Berestean
About the author

Valeria Berestean

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 2 =