Business-ul este un domeniu vast și complicat care se dezvoltă încontinuu cu o viteză rapidă. Multe persoane se lasă bătute când nu știu de unde să înceapă în această sferă. Iată câteva sfaturi pe care să le iei în considerare când decizi să începi un start-up.
Creează-ți un plan concret
Începe cu lucrurile de bază: care este misiunea ta, ce scopuri ai pe termen lung și termen scurt, care sunt pașii pe care trebuie să-i faci pentru a-ți realiza visul. Fără un plan specific, vei pierde mult timp pe anularea sarcinilor și activităților.
Nu uita că planul tău poate fi modificat și adaptat oricând!
Caută oportunități și rețele de oameni
O mare parte din business o constituie oamenii pe care îi cunoști și alături de care poți să lucrezi. Un prim-pas pe care poți să-l faci, este să cauți programe, grant-uri, comunități și evenimente ce țin de sfera în care vrei să-ți dezvolți startup-ul. În acest mod, ai șansa să-ți creezi conexiuni și să înveți de la oamenii care te înconjoară. Plus, oportunitățile respective ar putea să-ți schimbe cariera complet!
Acceptă critica
Progresul nu este liniar. Asta înseamnă că e foarte probabil ca în unele momente să nu reușești să faci totul minunat, respectiv să primești critică la care nu te-ai așteptat. În aceste momente e important să diferențiezi critica constructivă de cea negativă, și să o primești ca pe un sfat mai amar decât un comentariu ofensiv.
Fii atent/ă la nevoile consumatorului
Dacă activitatea are scopul de a satisface nevoile și dorințele oamenilor, atunci ai grijă să te conformezi feedback-ului. Altfel, riști să le oferi produse sau servicii de care nu au nevoie sau pe care nu le doresc.
Înconjoară-te cu oameni potriviți
Interacțiunea pe parcurs cu diferite persoane va avea un impact major asupra ta. E mult mai probabil să ai succes dacă vei fi înconjurat/ă de oameni care te susțin, sunt gata să te ajute și să-ți ofere sfaturi.
Nu ezita să urmărești rețelele de socializare Facebook, Instagram și Telegram Youth.md!
Reporteră Youth.md: Jaclin Duja
No Comment