Aplică la programul Startup Academy UNI și fii primul care învață antreprenoriatul tehnologic


startup academy pentru studenți

Ești student la UTM? Aplică la programul Startup Academy UNI și fii primul care învață antreprenoriatul tehnologic la universitate.

În perioada martie-mai, Startup Moldova, lansează programul pilot Startup Academy UNI, în cadrul căruia 10 studenți ai Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică, dar și ai Facultății Inginerie Economică și Business de la UTM, vor fi primii din țară, care vor învăța antreprenoriatul tehnologic.

În anul de învățământ 2021-2022, cu suportul proiectului, în 4 universități din Chișinău, Bălți, Comrat și Cahul care predau IT-ul sau domeniile conexe, va fi predat antreprenoriatul. Cursul este implementat cu scopul de a fi integrat în programul educațional de bază și certificat în diploma de licență. Pentru a răspunde mai bine așteptărilor de cunoaștere a antreprenoriatului a studenților, în cadrul Startup Academy va fi lansată o ediție pilot a programului.

Programul pilot va avea loc în martie-mai 2021 și se va desfășura în parteneriat cu UTM.

Viorel Bostan, rectorul UTM: „Piața muncii este în continuă schimbare, iar viitorii angajați vor trebui să facă față cu brio noilor provocări. Iată de ce, tinerii au nevoie să dobândească mai multe competențe și abilități pentru a putea înregistra succese într-un mediu foarte competitiv. Promovarea spiritului antreprenorial în educație drept una din competențe-cheie îi va încuraja pe tineri să devină mai întreprinzători, să găsească soluții inovatoare la problemele din societate și să creeze produse care să aducă plus valoare în dezvoltarea socio-economică a țării.”

Ce vor învăța studenții?

Programul cuprinde un curs amplu, privind dezvoltarea de afaceri tehnologice și trendurile ecosistemului. Mentori specializați în domeniile IT, business și startup-uri vor ghida participații în crearea unui business de la idee la aplicare. Pe durata acestuia, studenții vor fi familiarizați cu managementul strategic, planificarea financiară, marketing-ul, pitch-ul, atragerea investitorilor etc. Cursul va fi predat în limba engleză, iar procesul educațional va presupune o abordare mixtă de lucru în grup, dar și individual, tinerii fiind stimulați să studieze și să aplice cunoștințele în afara orelor. Participanții vor fi selectați în funcție de ideea generată, nivelul de cunoaștere a limbii engleze și motivația de a participa în program. 

Doritorii de a se înscrie la proiectul pilot trebuie să completeze formularul de aplicare AICI.

Data limită pentru aplicări – 28 februarie!

Mai multă informație despre program, găsești aici.

„Startup Academy” parte a programului Startup Moldova este o inițiativă educațională dedicată actualilor și potențialilor antreprenori, care este dezvoltată în cadrul Proiectului TEKWILL, cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și a Suediei. 

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Află mai multe despre Youth.md de la Anastasia Carabanov-voluntară în echipa Social Media Instagram
Next Webinar gratuit: „7 greșeli pe care chiar și antreprenorii inteligenți le fac”
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 5 =