În zilele de azi, tot mai mulți absolvenți visează să-și făurească viitorul peste hotare, în locul unde sunt deschise ușile spre noi oportunități și oferte de lucru. Totul începe de la alegerea unei universități care oferă studii superioare accesibile, cât și de de înaltă. Pe acest drum, fiecare student întâmpină anumite provocări, mai ales atunci când trebuie să se despartă de casa părintească. Astfel în continuare v-am pregătit 5 provocări și 5 soluții ce țin de studiile peste hotare.
Destinația de studiu
Una dintre primele provocări care apare în întâmpinare este destinația de studiu. Există o mulțime de țări care te atrag printr-un farmec aparte, dar trebuie să te asiguri că te vei putea isprăvi cu finanțele. În acest caz, 2 țări care îți oferă învățământ gratuit sunt Suedia sau Danemarca. Atenție, înainte de a depune actele trebuie să iei în calcul anumite aspecte, cum ar fi clima, atmosfera pentru a nu-ți crea probleme pe parcursul anilor.
Adaptarea fusului orar
Pentru absolvenții ce urmează să își continue studiile în destinații mai îndepărtate, fusul orar poate deveni o provocare ce aduce neplăceri asupra organismului. O soluție pe care o propun medicii specialiști este consumul lichidelor pentru a preveni deshidratarea și durerile de cap. De asemenea, este recomandat de pregătit organismul din timp. Poți începe de la organizarea programului zilnic la cel din destinația aleasă, modificarea activităților și a celor de somn.
Găsirea spațiului locativ
Ajuns la destinație, urmează să îți găsești o locuință. Majoritatea studenților optează pentru cămin fiind mai ieftin, însă alții profită de luxul de a-și închiria un apartament. În cazul în care nu îți poți asigura un spațiu locativ personal, cel mai avantajos ar fi căminul. Aici întâmpini dificultăți în lipsa zonei intime, traiul cu persoane necunoscute din părți ale lumii diferite. Poți privi și partea plină a paharului, astfel experimentezi lucruri noi, simți cu adevărat viața de student. După o anumită perioadă în care ai acumulat bani destui pentru închirierea unei odăi, este meritul tău că ai reușit.
Prima zi de universitate
Una dintre cele mai mari provocări este prima zi de universitate. Aceleași emoții ca în prima zi de școală, profesori noi, colegi noi într-o țară străină cu oameni necunoscuți. Deja nu mai sunt acele lecții de 45 minute cum te-ai obișnuit sau aceeași metodă de predare a profesorilor. Totul este diferit, sesiuni, examene, lucrare de licență. Cel mai important este să nu te descurajezi, să nu uiți că dacă ai reușit până acum, totul va fi posibil și mai departe. Fă cunoștință cu persoane noi pentru a face acel loc o a doua casă cu cele mai frumoase experiențe și amintiri.
Gestionarea cheltuielilor
O altă problemă a studenților de pretutindeni este gestionarea banilor. Încercând să faci economii, să-ți sacrifici ultimii bani pentru a achiziționa ceva util reprezintă calea spre maturitate. Fiind singur în străinătate, va trebui să îți formezi adevăratele priorități. De exemplu, între a petrece timpul navigând pe rețelele de socializare, ar fi mai bine să lucrezi pentru a te întreține. Pentru o gestionare corectă a banilor, te îndemn să te conduci de Regula 50/30/20. 20% reprezintă prioritățile financiare. 30% cheltuielile dorite și 50% cheltuieli esențiale. În așa mod, câștigi atât timp, dar și devii organizat.
Pentru fiecare absolvent această perioadă reprezintă o provocare, realizând faptul că urmează o nouă cale în viața, cu noi realizări și eșecuri, noi experiențe și amintiri pe viață.
Reporter Youth.md: Spinei Alexandra
Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!
No Comment