5 filme care au schimbat perspectiva asupra lumii


Fie că vorbim de filmele dramă, comedie, acțiune sau ficțiune, acestea își pun amprenta într-un mod puternic asupra noastră. Unele au o poveste atât de profundă, încât ne pot determina să ne schimbăm felul în care privim viața. Dacă sunteți în căutare de noi filme inedite, vă îndemnăm să citiți în continuare.

Stand by Me (1986)

Stand by Me' at 30: Why This Stephen King Movie Is Timeless - Rolling Stone

,,Stand by Me” este un film dramatic american din 1986, regizat de Rob Reiner. Aşa cum o anunţă şi titlul, filmul este o odă închinată prieteniei reale, care izvorăşte de nicăieri pentru a nu o uita toată viaţa. De altfel, Stand by Me este narat de unul dintre personaje, ajuns peste mulţi ani scriitor, şi care îşi reaminteşte aventurile de demult pentru a le pune într-o carte. Călătoria lor, pe lângă aventurile pe care le trăiesc şi ineditul situaţiei, este şi o cale de iniţiere în ale prieteniei autentice, în discuţiile aproape adulte care le pigmentează traseul dur de-a lungul căii ferate, în transformarea din stadiul de “mucoşi” în aceea de “trecuţi prin viaţă”.

Carol (2015)

Carol: 2'? Blanchett and Mara Set Photos Captivate Lesbian Fans

O simplă întâlnire ajunge să îi schimba viața Theresei Belivet. Ea o întâlnește pe Carol, care are o atitudine și un farmec cu care ar putea cuceri pe oricine, chiar și pe Theresa. Cele două ajung să se îndrăgostească și să trăiască o poveste de dragoste intensă. Filmul ,,Carol” ne inspiră să ne lăsăm purtați de sentimente și să avem încredere în instinctul nostru. 

The day after tomorrow (2004)

Film - The Day After Tomorrow - Into Film

Lumea se confruntă cu o a doua eră glaciară: un val de flux scufundă orașul New York, tornadele spintecă centrul Los Angeles-ului, și immense pietre de grindină lovesc oraşul Tokyo. În timp ce datele științifice din spatele filmului erau puse la îndoială de numeroși climatologi, acesta a rămas unul dintre filmele cu cel mai mare succes comercial al perioadei, obținând aproape jumătate de miliard de dolari în toată lumea după o lună.

I origins (2014)

I Origins to open Raindance 2014 | News | Screen

,,I Origins” este un film care în spate o poveste impresionantă de viață dintre Ian Gray, un doctor în biologie moleculară și o tânără pe care o întâlnește întâmplător la o petrecere și este fascinat de către ochii ei. El îi fotografiază ochii, fiind singurul lucru care îi amintește de ea. El se va reîntâlni cu Sofi și își vor trăi povestea de dragoste. Filmul ne îndeamnă să apreciem mult mai mult momentele din viața noastră și să ne ducem la bun sfârșit dorințele. I Origins aduce în prim-plan și subiectul reîncarnării, care îl face pe Ian să își schimbe complet felul în care vede lucrurile.

Rosetta (1999)

Rosetta: Radical Economy | Current | The Criterion Collection

Filmul ,,Rosetta”, descris la lansarea sa ca o “chinuitoare operă de realism social”, urmărește viața unei tinere și sărace adolescente belgiene care locuiește într-un parc de rulote cu mama sa alcoolică. În momentele în care nu are grijă de mama sa, încearcă cu disperare să găsească și să se țină de o slujbă, în speranța zadarnică de a face față situației. Filmul i-a impresionat pe critici și a câștigat premiul Premiul Palme D’Or la festivalul de film de la Cannes. În același an, ei au votat “Legea Rosettei” pentru protecția drepturilor muncitorilor adolescenți din această țară.

Reporter Youth.md: Șchiopu Felicia


Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Telegram, Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Champions of Change 2021 - Victoria Dunford, fondatoarea Complexului Phoenix, despre cum e să implinești visul copiilor cu nevoi speciale de a trăi într-o lume fără scări
Next Centrul Municipal de Tineret Chișinău organizează Maratonul Voluntarilor. Implică-te!
Valeria Berestean
About the author

Valeria Berestean

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × five =