Participă la Congresul de Cooperare transfrontalieră Lublin 2020 și descoperă posibilitățile de dezvoltare în perioada post pandemică


Congresul de Cooperare transfrontalieră

Participă la Congresul de Cooperare transfrontalieră Lublin 2020 și descoperă posibilitățile de dezvoltare în perioada post pandemică, alături de experți internaționali. Congresul va avea loc în perioda 6-9 octombrie 2020 și va oferi posibilitatea de a găsi parteneri internaționali.

De zece ani, în fiecare toamnă, Lublin a devenit de câteva zile un loc de întâlnire pentru persoanele implicate în cooperarea transfrontalieră din țările Uniunii Europene și ale Parteneriatului estic.

Anul acesta, Congresul de cooperare transfrontalieră Lublin 2020 (cunoscut anterior ca Congresul inițiativelor din Europa de Est) va fi dedicat provocărilor pe care pandemia COVID-19 le-a stabilit pentru comunitățile locale din întreaga Europă. Tema principală a Congresului organizat în perioada 6-9 octombrie 2020 este „Guvernul local de mâine: între deschidere și responsabilitate”. 

Datorită situației actuale, evenimentul va avea loc în întregime într-un spațiu virtual, utilizând o platformă modernă și traducere simultană în trei limbi: poloneză, engleză și rusă.

Participanții vor avea ocazia să participe la o serie de ateliere:

Cele patru zile ale Congresului vor fi pline de panouri și ateliere de lucru cu participarea eminenților experți europeni, precum: Charles Landry (Marea Britanie), Prof. Aleksander Sogomonov (Rusia), Rasmus Wiinstedt Tscherning (Danemarca), Margarita Zhenchuk (Ucraina), Krzysztof Czyżewski și Edwin Bendyk (Polonia) care s-au concentrat în jurul a patru domenii tematice. 

Dezbaterea de deschidere cu participarea autorităților orașelor din diferite părți ale Europei va viza prioritățile administrației locale în noua realitate (post) pandemică. În zilele următoare, participanții vor analiza funcționarea culturii și a turismului cultural în condiții noi și la modul de construire a mărcii turistice a orașului. Ulterior, vor fi discuții despre posibilitățile de dezvoltare economică durabilă, limitele creșterii înțelese în mod tradițional și schimbările structurale de pe piața muncii. Va fi explorat noul „val” de inovație, companii și sectoare care s-au descurcat cel mai bine în mediul actual. De asemenea, se va discuta despre autoorganizarea socială în vremuri de pandemie, ținând cont de situația comunităților de migranți.

Forumul partenerilor:

Ca în fiecare an, Congresul va fi însoțit de Forumul partenerilor, menit să creeze un spațiu de comunicare și schimb de experiență între organizațiile care caută parteneri internaționali. Reuniunea on-line a consilierilor orașului va fi dedicată funcționării guvernului local în timpul pandemiei și perspectivei de cooperare cu orașele partenere în viitor. 

În cadrul Târgului Grantorilor, vor fi prezentate posibilitățile de obținere a fondurilor din programele de grant selectate. Ca parte a competiției, cele mai bune practici vor prezenta cele mai bune soluții în domeniul inițiativelor luate în beneficiul comunității locale și al cooperării transfrontaliere în Europa și în țările Parteneriatului estic în fața pandemiei de coronavirus. Congresul va fi, de asemenea, însoțit de evenimente culturale difuzate sub formă de streaming live.

Toate evenimentele din cadrul Congresului vor fi disponibile gratuit după înregistrarea pe platforma online. Evenimentele culturale vor fi disponibile sub formă de streaming pe site-urile organizatorilor și partenerilor Congresului.

Informații suplimentare:

Participarea la eveniment este gratuită.

Termen limită de aplicare:

  • 21 septembrie (pentru aplicarea la concurs de practici inovative);
  • 23 septembrie (pentru participarea la Forumul Partenerilor)
  • 5 octombrie (pentru aplicare în calitate de participanți)

Înregistrarea este accesibilă, accesând acest link.

Pentru detalii puteți contacta: e-mail: kongres@lublin.eu. La fel, este site-ul oficial, accesibil în rusă și engleză www.kongres.lublin.eu sau pagina de Facebook.

Descoperă mai multe oportunități și activități pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Tinerii interesați de turism se pot înscrie la Academia „Noua Generație în Turism”
Next Ținerea unui jurnal – obiceiul minților ilustre și motive pentru a păstra unul în care să scrii zilnic gândurile și ideile tale
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 1 =