O scurtă istorie a influencerilor în comunitatea virtuală. Află cum a apărut acest termen


influenceri social media

Termenul “Influencer” este unul relativ nou, însă a revoluționat lumea modernă. Orice persoană s-a visat în locul unui influencer, dar te-ai întrebat vreodată cum a apărut și cum a fost popularizată activitatea acestora?

Articolul de mai jos se va axa pe istoria apariției influencerilor și de ce au un impact atât de mare în societatea de azi!

Do Influencers Need to Tell Audiences They're Getting Paid?

Ce este un influencer?

Influencer-ul este persoana a cărei prezență în mediul online are un impact semnificativ asupra unui anumit public și influențează alegerile comunității care-l urmărește, prin conținutul pe care îl creează și postează pe rețelele de socializare.

De ce influencerii sunt atât de importanți?

Influencerii sunt oameni care, prin munca și pasiunea lor, și-au construit o reputație pentru cunoștințele și experiențele lor. Acești influenceri au o rețea importantă și de încredere de fani și adepți implicați. Pe baza acestei încrederi, influencerii creează tendințe și influențează deciziile în cumpărături ale adepților lor.

O scurtă istorie a influencerilor

1760

Una dintre primele colaborări cu un „influencer” datează din 1760, când un olar cu numele Wedgwood a făcut un set de ceai pentru Regina Angliei. Întrucât monarhii a fost influencerii vremii lor, decizia sa de a-și promova brandul ca aprobat de regalitate i-a conferit statutul de lux de care se bucură și astăzi brandul.

Povestea lutului din atelierul unui olar
1920

Cu rochiile ei mini negre și pantalonii de costum, Coco Chanel a fost una dintre cele mai remarcabile influențe, care a transformat domeniul modei.

Moda femei Vintage anii 1920 şirag de mărgele Fringe Sequin dantela  Partidul tamburul de rochie de bal Cocktail - cumpărați cu prețuri reduse  din magazinul online Joom
1984

Michael Jordan a semnat un acord de 2,5 milioane de dolari cu Nike, care includea emblematicii Air Jordans. Nike a avut vânzări în valoare de 70 de milioane de dolari în primul an.

Strumento trascorrere abbraccio all air jordans Semicerchio egiziano Coca  Cola
1997

Rolul ei marcant în Friends și obsesia noastră pentru tunsoarea Rachel au făcut-o pe Jennifer Aniston fața perfectă pentru L’Oreal Elvive în anii nouăzeci.

The $3 Beauty Product Jennifer Aniston Swears By | StyleCaster
2004

„Blog” este numit cuvântul anului. Diverse platformele au început să apară, făcând astfel mai ușor pentru oricine oriunde să își împărtășească gândurile și să-și construiască un public.

What is a blog and what is it for?
2007

Supermodelul Kate Moss a conceput prima sa colecție cu retailerul britanic Topshop. A fost un adevărat succes în vânzare, încât piesele au fost vândute pe Ebay pentru prețul lor triplu.

Messika By Kate Moss – Ювелирное искусство Messika
2010

Instagram este lansat, iar utilizatorii, bloggerii, brandurile găsesc o nouă modalitate de a comunica și de a împărți diferite experiențe și informații.

Отмена лайков в Instagram: реакция соцсетей | Информатор Tech
2013

Huda Kattan își lansează linia de frumusețe Huda Beauty, în urma succesului fenomenal al blogului și al canalului ei de Youtube. Forbes a numit-o ulterior una dintre cele mai bogate femei, care și-a câștigat singură averea.

Buy Huda Beauty Textured Shadows Palette - Rose Gold Edition ( 18G ) Online  at Low Prices in India - Amazon.in
2015

Este fondat Vamp pentru a putea conecta fără probleme brandurile cu influencerii de pe rețelele sociale.

Vamp - Apps on Google Play
2018

Instagram ajunge la 1 miliard de utilizatori și devine o putere publicitară.

Should your community be a Forum or Facebook Group?
2019

 Primilor influenceri le-a fost dată posibilitatea de a vinde direct prin Instagram prin intermediul etichetelor care pot fi cumpărate. Termenul “Influencer” este adăugat oficial în dicționarul englez.

The Best Time to Post on Instagram | Elegant Themes Blog
2020

Industria influencerilor a ajuns să valoreze 5-10 miliarde de dolari.

Milioane de dolari spălați de ruși prin bănci din Moldova au ajuns în  imobile și mașini din Spania — Moldova.org

Dacă ți-au plăcut sugestiile noastre, nu ezita să accesezi și alte articole marca Youth.md pentru informații interesante și utile, iar pentru postări zilnice intră și pe paginile noastre de Facebook și Instagram, pentru a fi la curent cu tot!

Reporter: Lazari Delia

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job // Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare” angajează asistent sau asistentă de proiect
Next Finanțare pentru cineaști și asociațiile din domeniu
Erica Protap
About the author

Erica Protap

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − 3 =