Sigmoid te invită la un nou eveniment din sfera Data Science și Machine Learning


data science

Echipa Sigmoid vă așteaptă la un nou eveniment din cadrul seriei lunare, Sigmoid Spectrum: Outliers.

Sigmoid este o organizație non-guvernamentală, de cercetare și dezvoltare (R&D), ce are drept scop dezvoltarea domeniului Machine Learning și Inteligenței Artificiale în Moldova, susținerea și pregătirea cadrelor în domeniile respective, precum și oferirea experienței de lucru într-o organizație personalului interesat.

În luna august, echipa Sigmoid organizează o sesiune informațională destinată persoanelor pasionate de sfera Data Science și Machine Learning. Suntem încântați să vă invităm la o nouă lecție cu tema „Outliers”, alături de experții organizației. În cadrul evenimentului, veți avea oportunitatea să descoperiți noi particularități ale inteligenței artificiale și anume, una dintre cele mai importante etape în procesul creării de modele – detectarea valorilor aberante (outliers).

Valorile aberante sunt valori ale datelor care diferă foarte mult de majoritatea unui set de date. Aceste valori nu se încadrează în tendința generală prezentă în date și creează dificultăți pentru crearea unui model cu acuratețe mare. Uneori ele sunt cauzate de o eroare, alteori valorile aberante indică prezența unui fenomen necunoscut anterior. Toate statisticile descriptive sunt sensibile la prezența lor, precum: media, dispersia și coeficientul de corelație pentru datele asociate, de aceea, ele trebuie în majoritatea cazurilor să fie înlăturate.

Pe data de 3 august, ora 18:00, te invităm să te alături evenimentului nostru intitulat „Sigmoid Spectrum: Outliers”, care va fi găzduit de către Nicoleta-Nina Basoc inginer Machine Learning în cadrul Sigmoid, pasionată de Data Science și Web Development.

Nicoleta și-a început cariera încă de pe băncile liceului, iar acum este studentă în anul II la Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnică din București și își dorește să contribuie la dezvoltarea tehnologiilor care ar putea într-o zi să îmbunătățească viețile umane. De aceea, ea vă așteaptă la o sesiune unde va demonstra cum se întrebuințează 5 modele din biblioteca Scikit-Learn: Local Outlier Factor, Isolation Forest, DBSCAN, OneClassSVM și EllipticEnvelope. Pe parcursul sesiunii, vei putea adresa întrebări și echipa Sigmoid va fi acolo ca să răspundă la ele.

Înregistrează-te aici. Sesiunea va avea loc pe platforma online Zoom, în limba română.

Pentru a fi la curent cu următoarele evenimente și oportunități de autodezvoltare organizate de Sigmoid, puteți urmări pagina de FacebookLinkedInInstagram. Mai mult ca atât, abonați-vă la canalul de YouTube, pentru a beneficia de fiecare lecție video creată de Sigmoid.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous [Interviu] Află cum este viața de studenție la AMTAP din experiența lui Vlad Sabajuc
Next Evenimente culturale: Festivalul „Gellu Naum” va avea loc în format mixt
Sigmoid
About the author

Sigmoid

Sigmoid is an R&D organization whose goal is to develop people and products that will boost the development of Artificial Intelligence and it's usefullness in every day life.

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − 6 =