De la 1 septembrie va fi introdusă o nouă disciplină școlară. Tinerii vor studia securitatea rutieră

securitate, disciplină şcolară, tineri.

sursa: basarabia.md
SURSSA:Basarabia.md
  Începând cu viitorul an de studii, în grădiniţe şi şcoli va fi introdus un nou modul educaţional: securitatea rutieră,  care va fi obligatorie pentru toţi elevii.

Din 5 aprilie, începe activitatea grupurilor de lucru formate în acest sens, care vor lua deciziile legate de introducerea modulului educațional, din 1 septembrie 2018.

Pentru  început, pe post de material didactic vor servi regulamente și ghiduri ale securității circulației rutiere, iar până pe 1 septembrie 2019 vor fi publicate și manuale.

Disciplina va fi predată de diriginții de clasă,iar în perioada lunilor iulie-august urmează să fie desfășurate cursuri de formare profesională pentru aceștia.

Inițiativa privind introducerea noului modul educațional a fost discutată la sfârșitul săptămânii trecute de către membrii platformei de control parlamentar a securității rutiere. Potrivit statisticilor, pe parcursul anului 2017, au fost înregistrate 2512 accidente rutiere cu implicarea a 350 de copii, dintre care 12 au decedat, iar 80 au suferit traumatisme grave.

Facebook Comments
comments powered by HyperComments
Previous Eşti un tânăr activist ? Atunci aplică la primul Media Tur! Deadline: 20 aprilie
Next Vrei să pui umărul pentru un oraș mai bun? Fii voluntar la Asociația pentru Amenajarea și Reconstrucția Chișinăului