Webinar informativ despre industria filmului, alături de Eugen Damaschin și Valeriu Jereghi


industria filmului in moldova event online mentor me

MentorMe, alături de ASRM Olanda și AMMB Students, vă dau întâlnire la un webinar informativ despre industria filmului.

Ești pasionat de arta filmului, dar nu ești sigur cum e posibil să-ți creezi o carieră în acest domeniu? Activezi în domeniu și ai beneficia de sfaturi practice pentru a crea primul film, pentru a găsi susținere, finanțare? Sau pur și simplu ești curios să afli mai multe despre industria filmului din Moldova și să o susții? Atunci nu ezita să te conectezi Live cu cineaști și artiști de valoare.

Eugen Damaschin:

Eugen este regizor și scenarist, fondator al casei de producție Milk Films. Eugen s-a remarcat printr-o serie de spoturi de rezonanță oferind o viziune artistică unor problemele sociale cu care se confruntă societatea noastră.
Eugen este autorul filmului de lungmetraj „Beautiful Corruption”, a documentarului „Moldova 89-91” și a scurtmetrajului „Lazarus Syndrome”.

Valeriu Jereghi:

Valeriu, cunoscutul regizor și scenarist, recent și-a terminat primul mandat de Director al Centrului Naţional al Cinematografiei din Republica Moldova. A absolvit Facultatea de regie din cadrul Institutului Unional de Cinematografie (VGIK, Moscova). A activat la studiourile „Moldova-Film”, din Iugoslavia, România, Austria, Ungaria, Germania, Franţa, RTR „K-2”, „TRI-TĂ (N. Mihalkov)”. A realizat peste 100 de filme documentare și 11 filme artistice. Printre numeroasele filme artisitice sunt “Arrivederci” (2008) care s-a bucurat de o serie de grand-prix-uri & care a fost vizionat de către Parlamentul European & filmul „Și va fi” prezentat în selecția oficială la Cannes Film Festival în 1993. Membru al Uniunii Cineaştilor din 1978. Este autorul cărţilor „Nuvele cinematografice” și „Amore in guera”. A fost distins cu titlurile onorifice „Maestru în artă” și „Artist al Poporului”. Este laureat al multor premii internaționale.

Discuția va avea loc în data de 21 iunie 2020, ora 17:00. Pentru mai multe informații suplimentare, urmărește pagina de facebook.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous #TRADITIONALMD: Mariana Bargan îți pune la dispoziție accesorii cu personalitate
Next Student confuz? Urmăreşte interviul despre MentorMe cu Dana Muntean!
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *