Susţine iniţiativele frumoase! Participă la evenimentul “Fetele îşi croiesc un viitor sănătos”

tinere, sănătate, Y-peer

Agenția ONU pentru drepturile și sănătatea reproductivă (UNFPA Moldova), Rețeaua Tinerilor Educatori de la Egal la Egal „Y-PEER Moldova”, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Centrul de Excelență în Industria Ușoară organizează la data de 12 iunie evenimentul “Fetele îşi croiesc un viitor sănătos”, începând cu orele 10, în incinta centrului de excelenţă.

Aproape 400 de eleve de la Centrul de Excelență în Industria Ușoară au fost informate, în perioada martie-aprilie 2018, despre drepturile și sănătatea reproductivă, prevenirea violenței și comportamentelor de risc în adolescență. În schimb, ele au propus idei de slogane și au fost implicate la confecționarea unui set de materiale promoționale (genți, tricouri), ce vor fi utilizate în activități de informare similare pentru semenii lor.

Inițiativa urmează să fie extinsă și în alte instituții de învățământ profesional tehnic din țară.

“A fost o experiență unică ce mi-a oferit informații utile despre sănătatea mea și m-a încurajat să perseverez în meseria pe care mi-am ales-o”, a spus una dintre fete.

În cadrul evenimentului, participantele la proiect vor fi premiate, iar tinerii „Y-PEER” vor prezenta o piesă de teatru social și vor desfășura o discuție publică despre rolul educației pentru sănătate în dezvoltarea competențelor sociale ale elevilor.

La eveniment sunt invitați să participe elevi, profesori, părinți, agenți economici și parteneri de dezvoltare.

Inițiativa contribuie la realizarea obiectivelor propuse în cadrul Memorandumului de Colaborare dintre Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și UNFPA Moldova pentru sporirea accesului elevilor la educație pentru sănătate de calitate și adecvată vârstei lor.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Îţi place filozofia? Înscrie-te la cursul de filozofie organizat de Noua Acropolă
Next Eşti pasionat de artă ? Participă la atelierul de gândire critică în artă şi cunoaşte-o pe Wiebke Trunk
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven + six =