Voluntariatul, o experiență memorabilă! Interviu cu Nicoleta Voluță, voluntară și coordonatoare de echipă Youth.md


Interviu // Nicoleta Voluță este tânăra pentru care voluntariatul a devenit o experiență unică în dezvoltarea sa multilaterală. A fost voluntară și coordonatoare de echipă în cadrul Youth.md. Ea afirmă că impactul acestei activități este valoros pentru orice persoană dornică de a-și depăși zona de confort.

Împărtășindu-și experiența personală într-un interviu marca Youth.md, Nicoleta îi îndeamnă pe toți tinerii să devină voluntari și să se avânte încrezători spre noi experiențe!

1. Ce te-a motivat să alegi Youth.md?

Fiind la liceu în momentul aplicării, eram în căutare de interacțiune și noi activități. Mi se părea că orele de la școală nu îmi ofereau destule ocupații care să mă scoată din zona de confort, iar la Youth.md am găsit exact ceea ce căutam: activități diverse, evenimente și interacțiune.

C:\Users\Administrator\Downloads\poza youth 5.jpeg

2. Prin ce te-a impresionat colectivul organizației?

Energia și motivația echipei. Voluntarii din echipă sunt creativi, dinamici, dornici de implicare și pasionați de ceea ce fac. Sunt mereu în căutare de idei noi și modalități de a le pune în aplicare, iar acest lucru este de apreciat. De asemenea, toți voluntarii sunt tineri de aceeași vârstă și cu interese comune, ceea ce facilitează o comunicare activă și relații foarte calde în cadrul echipei.

C:\Users\Administrator\Downloads\poza 4 youth.jpeg

3. Cu ce dificultăți te-ai confruntat în cadrul organizației și cum ai reușit să le înfrunți?

Nu aș numi-o o dificultate dar mai mult o provocare atunci când împreună cu colegul meu Ian Lungu am fost invitați la emisiunea „Rețete și Rețele” de la Jurnal TV pentru a vorbi despre organizație și despre proiectele Youth.md. Aveam mari emoții, însă am primit sprijin, motivație și susținere din partea echipei, ceea ce ne-a ajutat enorm să ne descurcăm bine în cadrul emisiunii.

4. Care momente petrecute în perioada activității din Youth.md au fost pentru tine cele mai memorabile?

Întâlnirile cu echipa offline erau cele mai frumoase și am ajuns să le apreciez cu adevărat atunci când am trecut pe mediul online. Acele activități și team-building-uri sunt cele ce îmi vin primele în minte atunci când mă gândesc la experiența mea în Youth.md. 

C:\Users\Administrator\Downloads\poza 3 youth.jpeg

5. Cum te-ai simțit în rolul de coordonatoare a echipei Social Media Instagram?

Fiind coordonatoare, am simțit un pic mai multă responsabilitate pe umerii mei, deoarece repartizezi sarcini voluntarilor, oferi direcție de dezvoltare echipei și e nevoie să inspiri încredere și motivație membrilor cu care lucrezi. A fost o experiență grozavă și m-a dezvoltat enorm pe partea de leadership și coordonare a unei echipe.

C:\Users\Administrator\Downloads\poza 1 youth.jpeg

6. Crezi că tânărul contemporan ar trebui să opteze pentru voluntariat ca activitate personală? De ce?

Absolut. Voluntariatul îți oferă acea dezvoltare și acele capacități pe care nu le poți obține în altă parte. Implicându-te în proiecte, evenimente, îndeplinind sarcini și comunicând cu tineri ce au interese comune te schimbă enorm.

7. Ce îndemn ai da tinerilor dornici de a deveni voluntari?

Să nu stea la îndoială nici o secundă. Să se implice activ, să experimenteze și să nu le fie frică de eșec. Fiind tineri, acum este momentul să încerce cât mai multe lucruri, să se implice, să se dezvolte și să învețe prin experiențe cât mai diverse. 

Interviu realizat de: Jangă Alexandru

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Platforma pentru tineri Youth.md recrutează! Fii parte a echipei printr-o simplă completare de formular
Next Tinerii din Cahul se pot înscrie în cadrul unui TVC cu genericul „REMEDIU pentru MEDIU!”
Mădălina Braghiş
About the author

Mădălina Braghiş

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − fourteen =