5 platforme care te pot ajuta să studiezi


Ultimii 2 ani ne-au deprins deja că învățământul poate fi nu doar în clasă, ci și prin internet. În Moldova ideea aceasta a ajuns la oameni datorită pandemiei, însă în alte țări, studiile de acasă sunt un lucru practicat.

Indiferent de forma de învățare, în secolul tehnologiilor nu ne putem închipui școala fără internet, avem nevoie de el la practic toate orele. Așa că ne-am gândit să vă încurajăm întoarcerea la ore cu o listă de platforme online ce conțin materiale de studii care vă pot ajuta la continuarea studiilor.

educatieonline.md

Este un proiect condus de Ministerul Educației și Cercetării în formatul unei biblioteci digitale. 

Acesta conține în prima fază, aproximativ 2.500 de lecții video la toate disciplinele, inclusiv profil real / profil umanistic (pentru nivelul de învățământ general). Lecțiile înregistrate sunt atât în limba română, cât și în limba rusă. 

De asemenea, pe platformă sunt încărcate suporturile didactice deschise (manuale digitale, prezentări și exerciții).

invat.online

Asemănător cu precedentul, învăț.online este o bibliotecă digitală, unde sunt încărcate diverse lecții video, la majoritatea materiilor, și sunt gratuit la dispoziția voastră. Lecțiile sunt predate de pedagogi competenți, și descrise explicit, atât în română, cât și în rusă.

cursuri.studii.md

Platforma dată conține atât lecții video, cât și scrise, într-un format explicit, care te ajută să găsești subiectele necesare prin proiectarea comodă a site-ului. Deasemenea, aici te poți înregistra ca profesor și înscrie propria versiune a lecției, care poate ajuta pe altcineva.

24edu.ro

Această platformă colaborează cu Microsoft, astfel oferă acces gratuit la o mulțime de instrumente și aplicații Office. Deasemenea, include lecții, teste, teme online, și multe alte beneficii. 

Platforma e construită pentru formatul școlilor din România, însă sunt sigură că și cei de la noi o pot găsi folositoare.

Oratorica.md

Oratorica este o cunoscută școală de limbi străine, cu mulți clienți mulțumiți și rezultate rapide, iar aceasta a organizat același model de cursuri și online, în dependență de gustul și comoditatea clientului.

Ea propune învățarea a 7 limbi: rusă, română, engleză, franceză, spaniolă, germană și italiană. Cursurile sunt cunoscute prin modul intensiv de învățare (3 luni- 1 nivel) și posibilitatea oferită atât copiilor, adolescenților, cât și adulților.

Sper că platformele culese de noi vă vor fi de ajutor în absorbirea cunoștințelor, iar internetul va fi perceput ca o metodă de ajutor, nu un obstacol. Pentru mai multe articole informative la subiectul acesta și multe altele, accesați paginile noastre de Facebook și Instagram.

Reporter Youth.md: Cristina Pascal

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Stagiere pentru tinerii și tinerele interesate de protecția mediului ECO-JUMP
Next Instruiri despre antreprenoriat social pentru tinerii din Hâncești
Valeria Berestean
About the author

Valeria Berestean

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × one =