(video) Știi care este diferența între migranți și refugiați? Alianța Studenților din Moldova lansează o campanie de informare


the people behind headlines

Alianța Studenților din Moldova lansează campania media „Cine sunt refugiații?” – campanie de informare și sensibilizare a opiniei publice cu privire la situația refugiaților din Republica Moldova. Campania media își propune să informeze obiectiv societatea și să reducă din stereotipurile existente vizavi de refugiații din Republica Moldova, inclusiv din cele care au fost alimentate prin campanii electorale, știri fabricate și informații false.

Lansarea campaniei este realizată printr-un vox informativ „Cine sunt refugiații?” care are drept scop să reflecte oamenii aflați dincolo de termenul de refugiat și toate stereotipurile asociate cu acest statut. Vezi ce spun moldovenii despre diferențele dintre migranți și refugiați.

Alianța Studenților lansează campania de informare „Cine sunt refugiații?” care are drept scop să reflecte oamenii aflați dincolo de termenul de refugiat și toate stereotipurile asociate cu acest statut.În timp ce ne pregăteam de această campanie, noi am realizat că mulți confundă însăși termenul de refugiat și migrant.Unele persoane ne-au spus că doresc să facă parte din echipa noastră pentru că vor pleca la studii peste hotare și doresc să știe cum e să fii „refugiat”, în timp ce alții ne-au acuzat că tratăm cetățenii români din Moldova nerespectuos și că ei nu ne consideră refugiați, dar frați.Din acest motiv am decis să lansăm campania noastră cu un vox în care colegul nostru Sharifi Kardo explică diferențele dintre refugiat și migrant.Le aducem mulțumiri Centrului Media pentru Tineri şi regizoarei noastre Cristina Cucoș pentru ajutorul oferit în realizarea materialului.#ASM #ESU #TMF #UnițiPrinEducațieȘiDiversitate

Posted by The People Behind The Headlines on 3 Octombrie 2017

Campania media  se va desfășura de pe data de 1 octombrie până pe data de 30 noiembrie, perioadă în care vor fi publicate săptămânal o serie de articole scrise, interviuri, video-uri și infografice care au scopul de a aduce în prim plan oamenii aflați dincolo de termenul de refugiat.

Campania de informare „Cine sunt refugiații” este coordonată de Alianța Studenților din Republica Moldova (ASM) în cadrul proiectului „The People Behind the Headlines” și poate fi urmărită pe pagina de facebook a proiectului.

Pentru mai multe detalii, contactați:

GSM: 079124160

E-mail: [email protected]

 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Află care sunt avantajele unei cariere în domeniul IT la ICT Career Orientation 2017
Next Participă la Chișinău Calligraphy & Lettering Marathon și dedică-i orașului Chișinău cele mai frumoase cuvinte
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − 14 =