Vezi cu ce impresii ne-a lăsat Festivalul-Concurs Internațional Coral “A Ruginit Frunza din Vii”


Săptămâna trecută a avut loc Festivalul-Concurs Internațional Coral “A Ruginit Frunza din Vii”, la cea de-a X-a ediție, ce a reunit colective corale internaționale sub același elan divin al muzicii, împreună cu adierea dulce a vântului prevestitor de urgie. Iar sâmbătă, pe data de 21 octombrie, în incinta Palatului Republicii, ne-am reunit să ne încălzim sufletele, unde fiecare cor și-a promovat identitatea națională, prezentând un scurt program cu piese naționale.

Colectivele din Moldova, România, Ucraina, Bulgaria și chiar Macedonia și-au etalat vocile angelice într-un concert de excepție, în care au demonstrat că muzica prezintă o artă destul de complexă și bogată în diversitate. Oricum, indiferent de limbă și motivul cântecelor, această seară de creație a oferit spiritului creativ fiecărui spectator noi nuanțe și i-a lăsat cu o senzație dulce-amăruie în gând. I-au pus să reflecte mai mult la rolul pe care muzica îl joacă în viața fiecăruia. Mărturiile, cu regrete sau împliniri, nu au ezitat să apară. Unii relatează că muzica le alină și ascultă durerile, le tămăduiește sufletele, și în cele mai frecvente cazuri, anume muzica creează acea ambianță în care poți să-ți relaxezi nervii întinși la maxim și să scapi de povara inexplicabilă ce ne apasă atât de des spiritul. Alții afirmă că muzica nu-i îndeamnă la nimic altceva decât detașarea de realitate, care îi induce într-o stare de transă străină în momentul căreia acționăm diferit: fără inhibiții și multă judecată.

Confirm fiecare cuvânt de mai sus, pentru că echipa youth.md a surprins licărirea din ochi a spectatorilor și s-a alăturat la frumosul spectacol ce ne-a dat fiori reci. Vocile au sunat în unison, s-au contopit cu călduroasa atmosferă și au lăsat sălii doar visare și iar visare la o reuniune a celor mai alese colective corale.

Și sfârșitul încununează opera! Toate colectivele corale s-au unit pentru a cânta ,,A ruginit frunza din vii’’, imnul acestui minunat festival, îngânat de fiecare cu dor și dragoste.

Stai cu ochii pe noi, youth.md, și prinde cele mai originale evenimente.

Autor: Stratan Maria-Regina

Fotograf: Tatiana Buciuceanu

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Vizionează filme deosebite despre dificultățile cu care ne confruntăm zilnic
Next Petrece momente de neuitat la primul concert marca HURTS în Moldova
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 19 =