Vizionează filme deosebite despre dificultățile cu care ne confruntăm zilnic


La Chișinău, între 19-21 octombrie 2017, s-a desfășurat Festivalul de “Filme împotriva Corupției”, organizat la inițiativa Institutului Goethe din Ucraina, în parteneriat cu Agenția Federală pentru Educație Civică și Agenția de distribuție a filmelor independente Arthaus Traffic, în cadrul proiectului Bestechend / Ispititor, care este implementat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei.

În perioada 19-21 octombrie 2017, Cinematograful Odeon din capitală a găzduit un inedit Festival de “Filme împotriva Corupție”, ce a tras un semnal de alarmă asupra uneia dintre cele mai importante și stringente probleme cu care se confruntă societatea.

La deschiderea festivalului au fost prezenți Katharina Görig, directorul Departamentului de Programe Speciale al Institutului Goethe din Ucraina, Ilia Diadik, director al Companiei de Distribuție de Filme Independente Arthaus – Traffic din Kiev, reprezentanţi ai Centrului Cultural German „Akzente” din Chişinău. Aceștia au informat publicul referitor la scopul organizării evenimentului și anume necesitatea urgentă de a lupta împotriva flagelului corupției și de a promova corectitudinea și echitatea la nivel internațional.

Rând pe rând, la cinematograf au fost proiectate cele mai bune documentare ce descriu particularitățile corupției și identifică consecințele acestui fenomen atât față de politică, cât și asupra vieții și activității cetățenilor simpli, care în majoritatea cazurilor au cel mai mult de suferit.

Filmele incluse în program, premiante a numeroase concursuri și festivaluri, au putut fi urmărite în limba originală, dar subtitrate în română. Astfel, documentare ca „Il Divo”, dramă satirică, coproducţie Italia, Franţa, realizată în 2008, regizor Paolo Sorrentino, „Puterea a cincea”, Marea Britanie, Belgia, 2013, regizor Bill Condon, „Prostul”, Rusia, 2014, regizor Iurii Bykov, „Poziţia copilului”, România, 2013, regizor Călin Peter Nezer, dar și filmele „Sistemul”, Germania, 2011, regizor Mark Boder şi „Jocuri murdare”, Germania, 2016, regizor Benjamin Best au reușit să trezească interesul și să captiveze prin profunzimea argumentelor enunțate. Trebuie să menționăm că intrarea la toate proiecțiile a fost liberă.

În pofida prezenței reduse la eveniment, atmosfera a fost extrem de plăcută, motivându-i pe cei prezenți la acțiune și oferindu-le un bun prilej de a medita asupra direcției greșite spre care merg lucrurile.

Noi, membrii echipei youth.md, suntem interesați de problemele globale și am ținut să ne informăm din surse veridice despre dificultățile cu care ne confruntăm zilnic, vizionând filme deosebite. Te îndemnăm să fii cu ochii pe youth.md, ca să nu ratezi următoarele evenimente interesante, organizate special pentru TINEri!

Autor: Garuța Alexandrina

Fotograf: Iolanda Croitor

Previous Află de la Dumitru Talmazan informații interesante despre Facebook Pixel și Audiențe
Next Vezi cu ce impresii ne-a lăsat Festivalul-Concurs Internațional Coral "A Ruginit Frunza din Vii"
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *