Vezi acum care sunt 5 cele mai frecvente întrebări adresate la un interviu!


Toate interviurile de angajare sunt nespus de stresante pentru candidați, fie aceștia la primul său interviu sau la al 10-lea. Iată de ce, echipa Youth.md a pregătit top-ul celor mai frecvente întrebări puse de angajatori la un interviu. Scopul urmărit este de a pregăti tinerii pentru eventualele întrebări puse în cadrul unui interviu și de a diminua stresul provocat de acestea.

  • Ce ne puteți spune despre dumneavoastră?

Da: La această întrebare candidatul trebuie să răspundă laconic; să facă apel la experiența și la formarea sa profesională și educațională pe care a avut-o.

Nu: Nu intrați în detalii adăugătoare, care nu vă ajută la interviu; în mod special cele care sunt considerate drept atac la persoana foștilor angajatori.

  • Enumerați punctele dumneavoastră forte și slabe.

La această întrebare, angajatorul urmărește să obțină niște răspunsuri clare, ce ar demonstra nivelul de autocunoaștere, gestionare a emoțiilor și cel de autoconfirmare; ceea ce este destul de important în orice domeniu de lucru.

  • De ce ați optat pentru compania noastră?

Da: Încercați să aduceți în discuție punctele forte ale companiei, precum, renumele acesteia, domeniul de lucru, colectivul sau profesionalismul angajatorilor.

Nu: Evitați să recurgeți la aspectul material, precum salariile mari sau programul de lucru lejer.

  • Ce cunoașteți despre companie?

Da: Angajatorul dorește să vadă interesul manifestat în studierea domeniului de lucru al companiei, făcându-și concluzia cât de cointeresat este candidatul în obținerea acestui serviciu. Astfel, sfatul nostru este să vă informați din timp asupra specificului companiei.

  • Ce așteptări salariale aveți?

Da: Așteaptă sau ascultă propunerea angajatorului, după aceasta, dă dovadă că ești gata spre negociere, acceptă un salariu mai mic la început, dar întreabă angajatorul dacă creșterea acestuia ar fi posibilă odată cu acumularea experienței.

Nu: Nu numi o sumă concretă; nu iniția discuția referitoare la mărimea salariului, înainte de inițiativa angajatorului.

Ți-a fost de folos acest articol? Așteptăm răspunsul tău pe pagina noastră de Facebook și Instagram. Pentru a fi la curent cu toate oportunitățile ne poți urmări și pe Telegram!

Reporter Youth.md: Dîrda Maria

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Curs Educațional - interactiv: „Cum să creezi un CV angajabil”
Next Centrul Municipal de Tineret Chișinău a lansat o sală de jocuri pentru tinerii din mun. Chişinău
Evelina Ciutac
About the author

Evelina Ciutac

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + 10 =