Tinerii cer noilor deputați soluții la problemele lor și le arată cum vor să fie abordate acestea în Parlament


tinerii challenger

Tinerii s-au săturat de promisiuni generaliste și cer politicienilor propuneri concrete. Programul Challenger a organizat o dezbatere model prin care arată deputaților aleși pe 11 iulie 2021 cum vor tinerii să fie abordate problemele lor în noua componență a Parlamentului.

Dezbaterea s-a desfășurat în format parlamentar. Tinerii au simulat activitatea Guvernului și Opoziției, care au dezbătut strategii alternative pentru valorificarea potențialului tinerilor. Discuția s-a axat pe rolul pe care trebuie să-l joace statul în crearea locurilor de muncă și altor oportunități pentru tineri.

Echipa Guvernului a propus crearea locurilor de muncă pentru tineri prin dezvoltarea agriculturii digitale și fondarea unui hub agricol – Ferma Digitală. Echipa Opoziției a argumentat că mediul privat trebuie să se dezvolte liber, fără implicarea statului, și a propus stimularea activității IT prin facilități fiscale – Let IT Go

Participanții la dezbatere au adresat întrebări și au votat pentru strategia preferată. În sinteza video de mai jos poți analiza cum s-a desfășurat dezbaterea și care echipă a obținut voturile publicului.

Tinerii provoacă politicienii să discute argumentat, cu propuneri detaliate, problemele lor. Deputații aleși pe 11 iulie 2021 sunt încurajați să propună strategii documentate – nu doar ce vor întreprinde, dar și cum vor implementa aceste măsuri.

Dezbaterea poate fi urmărită integral pe pagina Facebook a programului Challenger.

Challenger este un program neafiliat politic și non-partizan care promovează gândirea critică printre tineri. Dezbaterea s-a desfășurat în cadrul proiectului „Avem ce Votăm” – campanie inițiată de Challenger, care încurajează tinerii să voteze informat. 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Cum să înveți mai ușor o limbă străină vorbind cu tine însuți?
Next Ai între 13 și 17 ani? Participă la Academia de Vară „Sources of Tolerance”
Challenger
About the author

Challenger

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 3 =