VEZI 5 MATERIALE VIDEO DEDICATE IMPORTANȚEI EDUCAȚIEI MEDIA PENTRU TINERI


În luna martie curent, în cadrul proiectului „Susținerea educației de alfabetizare mediatică pentru tineri”, au fost realizate 5 filmulețe informativ-educative și interactive menite să contribuie la formarea abilităților tinerilor de a fi conștienți și responsabili în raport cu știrile pe care le consumă.

Iată aici filmulețele:

https://www.facebook.com/CDECMoldova/videos/1018014532140280/

https://www.facebook.com/CDECMoldova/videos/347566060617307/

https://www.facebook.com/CDECMoldova/videos/712168653192127/

https://www.facebook.com/CDECMoldova/videos/352858593522820/

https://www.facebook.com/CDECMoldova/videos/352858593522820/

Scopul filmulețelor subliniază necesitatea și importanța alfabetizării media a tinerilor, în același timp îi familiarizează printr-o metodă vizuală cu instrumente fiabile prin care pot identifica falsurile și combate dezinformarea. Într-un format atractiv vizual, materialele video abordează răspândirea și impactul dezinformării în viața tinerilor în scopul de a încuraja dezvoltarea gândirii critice în raport cu falsurile și consolidarea accesului la informații veridice.

Prin aceste video-uri, beneficiarii proiectului au demonstrat că informațiile false sau înșelătoare sunt dificil de identificat dacă avem un grad mai scăzut de competență mediatică și din acest motiv, este important să avem capacitatea de a evalua critic autenticitatea mesajelor mass-media. Pentru a spori reziliența la dezinformare, tinerii recomandă verificarea surselor și evitarea titlurilor capcană.

Inga Edu, specialistă media în cadrul proiectului, a precizat că filmulețele evidențează faptul că generația tânară cunoaște riscurile dezinformării și pericolele existente în mass-media. Adaugă că se observă intentia lor de a-i învăța pe semeni cum să se ferească de fake-uri și ce reguli să aplice pentru
a diferenția falsurile.

Materialele video au fost realizate în limba română cu subtitrare în limba rusă (și invers), cu traducere în limbajul mimico-gestual în scopul facilitării comunicării cu persoanelor deficiente de auz. Acestea au fost realizate în cadrul proiectului “Susținerea educației de alfabetizare mediatică pentru tineri”, implementat de Centrul pentru Dezvoltare Educațională și Comunitară (CDEC) în cadrul Fondului pentru Cooperare Locală 2021, cu suportul financiar al Ambasadei Finlandei la București.

Opiniile, recomandările și concluziile exprimate aparțin CDEC și nu reflectă neapărat pe cele ale finanțatorului și/sau partenerilor. Reproducerea totală sau parțială a conținutului acestui video este autorizată cu condiția indicării clare și exacte a sursei.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job // LID Moldova caută manager/-ă în strângeri de fonduri, monitorizare și evaluare a activităților de proiect
Next JOB// HelpAge International angajează Coordonator de Proiect
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 1 =