Turist în orașul tău. Participă gratuit într-un tur ghidat al orașului Chișinău

tur ghidat si gratuit, arhitecti renumiti, chisinau

Proiectul de turism istoric și valorificare a patrimoniului cultural Radacina în parteneriat cu Biblioteca Municipală B. P. Hasdeu te invită la un tur ghidat gratuit: Pe urmele arhitecților renumiți.

Vei cunoaște cei mai remarcabili arhitecţi ai Chişinăului şi creaţiile lor cele mai reprezentative.

Printre ei se numără Alexandru Bernardazzi, care în decurs de 30 de ani a ocupat funcţia de arhitect principal al oraşului şi care a reuşit să dea un aspect nou Chişinăului prin creațiile sale: Primăria, Muzeul Naţional de Artă al Moldovei, Muzeul oraşului Chişinău, Biserica „Sf. Teodora de la Sihla”, Biserica „Sf. Mare Mucenic Pantelimon”, Casa Ianuşevschi-Casso-Donici-Katakazi etc.; Arhitectul şi inginerul Mihail Cecherul-Cuş, autorul proiectelor Sălii cu Orgă şi al Edificiului Comunităţii Hârbovăț; Heinrich von Lonsky, un alt arhitect care a activat în această perioadă, edifiiciile căruia rămân și azi perle arhitecturale.

Evenimentul va avea loc pe 13 octombrie 2018, ora 13:00, cu punctul de pornire de la Biblioteca Municipală B. P. Hasdeu la intrare.

Turul ghidat este gratuit, investești doar timpul tău. Înregistrarea însă este necesară. O poți face aici. Numărul de locuri este limitat.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous JOB//Centrul Media pentru Tineri angajează tânăr sau tânără pasionat/ă de fotografie și imagine video
Next Participă la concursul național „Premiul Media pentru Tineri”, ediția a treia
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen + twenty =