Totul a început în garaj! Află depre istoriile și experiențele oamenilor de succes


oameni de succes istorii

Ce este garajul? Garajul e anexa de lângă casă unde stă mașina, sau locul unde își ascunde tata toate șurubelnițele. Totuși, știai oare că în garaj și-au început cariera fondatorii celor mai de succes companii de calculatoare și tehnică de pe glob?

Urmărește articolul de mai jos pentru a te inspira din istoriile și experiențele acestor oameni.

Jeff Bezos –  fondatorul Amazon.com

Într-un interviu acesta spune că observase în 1994 în statistici creșterea uluitoare a numărului de utilizatori de internet; ceea ce l-a făcut să se întrebe ce fel de plan de afaceri ar putea avea sens în contextul acelei creșteri. După ce a făcut o listă cu „primele 20 de produse” pe care ar putea să le vândă pe internet, a decis să aleagă cărțile din cauza costului redus și a cererii universale. Jeff a vândut prima carte în iulie 1995, iar compania sa a devenit cunoscută in 1997.

Sfat pentru start-uperi „ Dacă nu ești încăpățânat, vei renunța la experimente prea devreme. Și dacă nu sunteți flexibili, vă veți bate cu capul de perete și nu veți vedea o altă soluție la o problemă pe care încercați să o rezolvați.”

 Michael Dell – fondator Dell

Michael Dell ar putea să nu fie la fel de faimos ca Steve Jobs sau Bill Gates, dar, în afară de înființarea unei afaceri de succes în domeniul computerelor; are un lucru în comun cu ei. Și el și-a conceput imperiul de miliarde de dolari dintr-un garaj. 

Începând cu adolescența, Dell a încercat să  practice joburi cu jumătate de normă de unde ar strânge bani pentru a investi în afaceri cu metale prețioase. La vârsta de 12 ani, a operat o afacere comercială prin poștă pentru timbre și cărți de baseball și a câștigat 2.000 de dolari. La vârsta de 14 ani; a primit primul computer și a studiat detalii despre modul în care funcționa; astfel dezvoltând un talent pentru computere.

Dell a început să construiască computere din căminul său din afara campusului; în timp ce studia la Universitatea din Texas, în 1984. A renunțat la Universitate pentru a se concentra la scopul său și a început să asambleze computerele în garaj. Într-un an Dell a încasat peste 73 de milioane de dolari. Compania valorează acum 25 de miliarde de dolari. 

Unul din sfaturile lui Dell este „Nu vă fie frică să faceți o greșeală. Experimentați. Dacă vreți să  faceți ceva cu adevărat mare, mai bine veniți cu ceva unic, diferențiat pe care nimeni altcineva nu îl face. ” Adăugând câteva cuvinte de precauție, el a spus „Și dacă te duci și întrebi oamenii dacă este o idee bună, majoritatea îți vor spune „nu”. Așa că nu te duce să întrebi. ”

Bill Hewlett și Dave Packard – fondatorii HP

Astăzi, William Hewlett și David Packard sunt salutați drept doi dintre cei mai respectați oameni de afaceri și filantropi. În 1939, au fondat Compania HP, în garajul lui Packard, cu o investiție inițială de 538 de dolari ($).

Primul produs al lui Hewlett și Packard a fost un oscilator audio inovator, un dispozitiv pentru testarea și sincronizarea echipamentelor de sunet. La acea vreme, oscilatoarele audio de precizie se vindeau cu peste 200 USD;  iar ei au decis să perceapă 54,40 dolari. Hewlett s-a concentrat pe partea de produs a companiei; în timp ce Packard a avut tendința de partea de afaceri. 

 David Packard credea că tot de ce este nevoie este hotărârea „Starea de schimbare este proporțională cu nivelul de efort depus.”

Acum gândește-te la garajul tău, sau eventual orice anexă, cameră neutilizată; probabil ai putea începe chiar din propriul tău dormitor. Probabil într-o zi, când o să stai în oficiul tău, o să-ți mulțumești pentru munca realizată cu mulți ani în urmă. Pune-ți ideile în mișcare și dă din coate!

Nu ezita să ne urmăresti și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Tiron Mihaela

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Sculptori din Moldova – meșterii creatori ai tezaurului național
Next Eveniment cultural dedicat Zilei Mondiale a Teatrului - „Teatrul în avanscenă”
Nicoleta Geru
About the author

Nicoleta Geru

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − 12 =