Top 7 obiective turistice Suedeze


Cu o bogată istorie și peisaje variate, Suedia este un paradis al călătorului, având obiective turistice fascinante. Aerul și apa sunt curate de cristal și există mii de acri de păduri nealterate și lacuri maiestuoase pentru a explora, ca să nu mai vorbim de arhipelaguri uriașe de-a lungul coastelor. Drumurile și transportul public sunt excelente, cetățenii sunt invariabil prietenoși și folositori, iar în ultimii ani bucătăria suedeză a suferit ceea ce poate fi descris doar ca o revoluție.

Göteborg

Göteborg este un oraș „verde”, situat pe coasta de vest a Suediei, presărat cu numeroase parcuri de diverse dimensiuni, multe dintre acestea datând încă din secolul al XIX-lea: Kungsparken, de pildă, este un parc ce înconjoară canalul care se desfășoară în jurul centrului orașului.

Liseberg 

Dacă ești mai degrabă interesat de parcurile de distracții, vizitează Liseberg, unde te vei putea bucura de cele mai multe ride-uri din toate parcurile de distracții scandinave. Cel mai mare oraș portuar din țările nordice, Göteborg se mândrește și cu cel mai important festival de film din nordul Europei, precum și cu numeroase festivaluri de muzică ce au loc pe tot parcursul anului. Ți-e foame? Încearcă un haga bulle (o rolă mare de scorțișoară) la Haga, cartier cunoscut pentru casele pitorești din lemn.

Gamla Stan, Stockholm

Orașul vechi din Stockholm, cunoscut sub numele Gamla Stan, este o mică zonă aglomerată, nucleu din care orașul a luat naștere la mijlocul secolului al XIII-lea. O mare parte din enclava medievală poate fi încă observată, cu stilul ei arhitectonic tipic scandinav, aceasta fiind restaurată în mod regulat. Farmecul Centrului Vechi constă în arhitectura ce poate fi admirată de-a lungul aleilor înguste, pavate cu piatră și a străzilor pietruite din jurul piețelor, în special cea principală: Stortorget, care este înconjurată de vechile case ale negustorilor.

O atracție relativ recentă, care merită văzută, este Turning Torso, o capodoperă arhitectonică, „răsucită” pe o distanță de 190 de metri către cer, una dintre cele mai controversate clădiri din Suedia.

Malmö 

Ceva vechi și ceva nou” este, probabil, cea mai bună propoziție pentru a descrie Malmö, un oraș istoric medieval, ce prezintă un peisaj doldora de clădiri moderne, contemporane. Este al treilea oraș ca mărime din Suedia, unul care deține un minunat centru vechi (Gamla Stoden), cu trei piețe principale: Stortoget, Lilla Torg și Gustav Adolfs Torg.

Palatul Drottningholm

Povestea Palatului Drottningholm de pe insula Lovö este un Lista Patrimoniului Mondial UNESCO și se află la aproximativ 11 kilometri vest de centrul orașului Stockholm (45 de minute cu barca). Datând din secolul al XVII-lea, palatul este acum reședința oficială a familiei regale suedeze. În parcul pitoresc, terasă sunt sculpturi din bronz din Boemia și Danemarca, aduse înapoi ca trofee de război. Asigurați-vă că luați în Pavilionul chinezesc care datează de la sfârșitul anilor 1700. În secolul al XVIII-lea Teatrul Palatului (Drottningholms Slottsteater) este încă folosit pentru performanțe în timpul lunilor de vară. În Muzeul Teatrului, puteți vedea costume de epocă de epocă și scenă de scenă.

Kiruna

Împărțind aceeași latitudine cu Groenlanda centrală, Kiruna este cel mai nordic oraș din Suedia. Este, de asemenea, orașul-șef al celei mai mari comune din țară, care se învecinează cu Norvegia și Finlanda. Soarele de la miezul nopții este vizibil aici de la mijlocul lunii mai până la jumătatea lunii iulie. Inițial o așezare Lapp, orașul a început să se dezvolte atunci când mineritul minereului de fier a început în jurul anului 1900. Incredibil, datorită slăbiciunii cauzate de minerit, întregul oraș este mutat încet spre nord-vest la poalele Muntelui Luossavaara.

Gotland

Fiind cea mai mare insulă a Suediei, înconjurată în totalitate de Marea Baltică, Gotland este una dintre cele mai populare destinații turistice ale Suediei. Căutătorilor de soare le place pentru că are mai multă lumină solară în timpul anului decât orice alt loc din Suedia. Visby, singurul oraș de pe insulă, este un frumos oraș hanseatic cu ziduri, care și-a păstrat cea mai mare parte a peisajului urban și a clădirilor istorice. Există, de asemenea, aproximativ 100 de biserici medievale și nenumărate situri preistorice pe insulă.

Sper că acest articol ți-a stârnit curiozitatea. Pentru mai multă informație poți vizita site-ul nostru Youth.md. Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Sulima Daniela

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous America House Chișinău, invită antreprenorii și persoanele care doresc să inițieze o afacere să participe la cursul „Tehnici de promovare a vânzărilor și PR”
Next Top 10 atracții de pe insula Lefkada (Grecia) care TREBUIE văzute
Erica Protap
About the author

Erica Protap

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six + five =