Top 5 țări cu cele mai bune sisteme de învățământ


Educația prin disciplina culeasă de pe treptele școlii și a diverselor cadre universitare reprezintă o funcție majoră în definirea viitorului fiecărei individualități. Prin urmare, sistemele de învățământ au responsabilitatea de a educa, a forma și a dezvolta personalități.

Urmărește articolul de mai jos pentru a te informa despre top 5 țări cu cele mai bune sisteme de învățământ, caracteristicile și oportunitățile oferite de către acestea.

#1 Statele Unite ale Americii

Statele Unite ale Americii sunt renumite pentru educația sa de înaltă calitate oferită de savanți de renume internațional. 

Sistemul de învățământ american include învățământul elementar, secundar și universitar. Învățământul primar și secundar durează cel puțin 12 ani, durata lecților fiind cuprinsă între orele 8:30-15:30.

Sistemul de notare

Notele sunt exprimate fie prin litere (A+, A, B+, B, C+ etc.), fie prin procente de pana la 100%. Media acestora este exprimata printr-un sistem de punctare numit Grade Point Average (GPA), unde punctajul maxim este 4.

About Harvard University

American Honors Program

Selectiv si recunoscut la nivel national, American Honors este un program cu durata de doi ani, care ofera distinctie elevilor motivati care doresc sa studieze la cele mai prestigioase institutii de invatamant superior, inclusiv din Ivy League.

Academic Year Abroad

Program de schimb academic și cultural, care oferă tinerilor (15-17 ani) din întreaga lume posibilitatea de a studia 6 sau 9 luni într-o școală publică din stăinătate și de a se familiariza, astfel, cu mediul academic și social al țării. Acest program reprezintă cel mai eficient mod de a cunoaște cultura, tradițiile, limba unui alt stat, de a călători și de a trăi noi experiențe utile.

Yale Acceptance Rate & Admissions Requirements - Spark Admissions

Programul FLEX (Future Leaders EXchange)

Programul de schimb academic, care oferă elevilor (15-17 ani) oportunitatea de a cunoaște oamenii si cultura Statelor Unite ale Americii prin schimbul de experiență, prin frecventarea unei școli americane, așadar trăind în sânul unei familii-gazdă.

  • După terminarea liceului, elevii merg la facultate sau la universitate. Țara are mai mulți laureați ai Premiului Nobel decât oricare alta și întâmpină peste un milion de studenți internaționali în fiecare an. 

Cu universități precum Harvard, Yale și MIT, Statele Unite ale Americii au, fără îndoială, cel mai bun sistem de învățământ din lume.

#2 Regatul Unit

Universitățile britanice sunt renumite pentru educația de cea mai înaltă calitate; care este considerată una dintre cele mai prestigioase din lume. Marea Britanie este a doua cea mai populară destinație educațională din lume, cu aproape jumătate de milion de studenți internaționali înscriși la o varietate de cursuri. Marea Britanie are 18 dintre primele 100 de universități conform clasamentului QS; fiind al doilea cel mai bun sistem de învățământ din lume, cu cursuri de arte, literatură și design.

University of Oxford, Oxford - Book Tickets & Tours | GetYourGuide
  • Totodată, aici se află unele dintre cele mai puternic-dezvoltate universități din întrega lume, ele fiind reprezentate de: Universitatea Cambridge (s-a clasat în mod constant cel mai înalt în clasamentul universitar mondial); Universitatea Oxford, etc. .

#3 Canada

Canada a devenit o destinație de studiu populară pentru mulți studenți datorită culturii sale diverse, taxelor de școlarizare scăzute și costului scăzut al vieții. Oferind o gamă diversă de diplome și cursuri scurte în diferite discipline; universitățile canadiene au fost în mod constant clasate printre cele mai bune instituții de învățământ din lume de către QS și Times.

U of T launches new Master of Environment and Sustainability program - The  Environment Journal

Cu Universitatea din Toronto și Universitatea Queen printre cele mai bune instituții de învățământ din țară; sistemul de învățământ din Canada și-a câștigat un loc printre cele mai bune din lume. Aceasta permite studenților să se specializeze în cursuri de inginerie, afaceri și arte.

#4 Germania

Germania este destinația preferată pentru cei care nu vorbesc engleza și care caută studii superioare. Germania s-a impus în industria auto ca sediul marilor mărci de automobile precum Audi, BMW și Volkswagen. Instituțiile sale de învățământ sunt cunoscute pentru că oferă cursuri intensive de inginerie, design și MBBS, printre altele. 

Cheap Universities in Germany for International Students - Study in Germany  for Free
  • În ianuarie 2015, International School Consultancy (ISC) a listat Germania ca având 164 de școli internaționale.

Un număr mare de burse sunt disponibile pentru studenții internaționali; atrăgând studenți din întreaga lume și făcând Germania unul dintre cele mai bune sisteme de învățământ din lume.

#5 Elveția

Sistemul elvețian de învățământ are reputația de a fi unul dintre cele mai bune din lume. Sistemul elvețian de învățământ preuniversitar este împărțit în: învățământ primar, învățământ secundar inferior și învățământ secundar superior.

Învățământul obligatoriu începe de la vârsta de 6 ani și durează 9 ani, obligatoriu fiind treapta primară și stadiul secundar-inferior.

Best universities in Switzerland 2022 | Student

Curiozități despre programul de studiu elvețian:

  • Lecțiile au loc în perechi, fiecare având o durată de o oră și jumătate cu o pauză de 20 de minute. În timpul recreației, copiii ies întotdeauna afară, indiferent de vreme. Fiecare clasă are câte o terasă. Atunci când timpul e frumos, toți- inclusiv și profesorii, joacă fotbal, baschet sau ping pong.
  •  De la orele 11:30 până la 13:00 este pauza de masă. Copiii pot rămâne la școală sau pot merge acasă. Lecțiile încep în fiecare zi la 8:15 și durează până la 16:00, cu pauzele respective. Datorită acestora, copiii nu se epuizează. În zilele de miercuri, timpul de școală este redus până la 11:30.
  • Elveția este bine cunoscută pentru sistemul său avansat de educație în afaceri.
  • Începând din ianuarie 2015, consultanța școlilor internaționale (ISC) a enumerat Elveția ca având 105 școli internaționale.
  • Cu siguranță, educația este și va fi mereu într-o dezvoltare continuă, așadar nu ezitați să vă implicați în avansarea acestui domeniu vital.

Nu ezita să ne urmărești și paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Bogdan Maria

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Trăiește activ și sănătos! De ce este important acest lucru în sec. 21
Next Vera Nastasiu, campioană a schimbării 2022: Dicția trebuie să ajungă să fie predată în școli
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × three =