5 lucruri pe care trebuie să le iei în considerare atunci când cauți un job


Procesul căutării unui loc de muncă poate fi într-adevăr stresant și copleșitor. Există totuși anumiți factori ce vă pot ajuta să găsiți un job care vi se potrivește așteptărilor și dorințelor.

Vă propunem mai jos o listă cu câțiva dintre acești factori.

1. Venitul

Este foarte important să evaluați salariul care vi se oferă la potențialul loc de muncă și să analizați dacă acesta compensează necesitățile financiare pe care le aveți. Pentru a vă asigura, puteți să-l raportați la salariile medii care se plătesc în domeniul respectiv. De asemenea, este necesar să aveți un salariu potrivit experienței și abilităților pe care le dețineți. 

2. Beneficiile

Pe lângă salariu, care bineînțeles este un criteriu de bază, un alt factor de care ar fi bine să țineți cont reprezintă beneficiile și compensațiile care pot fi oferite la locul de muncă. Asigurarea medicală, abonamente la transportul public și bonusuri în funcție de performanță sunt unele dintre beneficiile acordate de anumite companii. Astfel, este indicat să cercetați ce include acest pachet înainte de a accepta un anumit job. 

3. Programul de lucru

Un alt criteriu ce trebuie luat în considerare atunci când evaluați o ofertă de muncă este programul de lucru.  În dependență de preferințele pe care le aveți, este recomandat să vă interesați de la început despre flexibilitatea acestuia, concedii, posibilitatea de a lucra de la domiciliu și alte detalii relevante, întrucât este important să găsiți un echilibru între job și celelalte sfere din viață. 

4. Mediul de lucru

Având în vedere că veți petrece o mare din parte din timp la serviciu, asigurați-vă că mediul de lucru este potrivit pentru dvs. Luați în considerare dacă preferați să lucrați într-o companie mică sau într-o asociație mare. Este necesar să lucrați într-un spațiu de muncă ce vă sporește entuziasmul și satisfacția pe plan profesional. De aceea, analizați mediul de lucru și încercați să vedeți dacă vă este pe plac.

5. Oportunități de dezvoltare

Locurile de muncă care oferă oportunități de creștere sunt într-adevăr importante, mai ales  în primii ani din carieră. Pentru a fi siguri că progresați, căutați un job ce vă învață anumite abilități și facilitează îndeplinirea scopurilor în plan profesional. Astfel, experiența dobândită vă va permite să prosperați în domeniul de activitate în care vă aflați. 

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Reporter Youth.md: Nicoleta Catana

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Book Club Meeting la America House Chișinău
Next Hobby-uri din care poți să câștigi bani în 2022 ca adolescent
Nicoleta Geru
About the author

Nicoleta Geru

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 + 19 =