Lansarea Campaniei Tinerii din Moldova pentru Obiective Globale


Tinerii membri ai unor organizații de tineret pot participa la Lansarea Campaniei Tinerii din Moldova pentru Obiective Globale organizat de Consiliul Național al Tinerilor din Moldova.

În septembrie 2015, împreună cu celelalte 192 de state membre, Moldova a aprobat noua Agendă de dezvoltare durabilă – Agenda 2030, cu 17 obiective și 169 de ținte. O parte foarte importantă a monitorizării procesului este Evaluarea Națională Voluntară (VNR), la care țările se înscriu voluntar și își raportează progresele în implementarea Agendei 2030 și a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD). Moldova intenționează să prezinte primul său raport VNR în iulie 2020 la Forumul Politic la Nivel Înalt din New York, SUA.

Pornind de la aceste premise, în calitate de organizație națională ce promovează drepturile tinerilor, Consiliul Național al Tineretului din Moldova, în parteneriat cu UNFPA Moldova și UNICEF Moldova realizează, Conferința Națională a Organizațiilor de Tineret cu privire la lansarea campaniei naționale „Tinerii din Moldova pentru #ObiectiveleGlobale”

Evenimentul, la care pot participa tinerii din Moldova, indiferent de regiune, va avea loc pe 24 și 25 ianuarie la ora 09:30 – 15:00.

Campania Tinerii din Moldova pentru Obiective Globale, va fi organizată în cadrul Conferinței Naționale a Organizațiilor de Tineret din Moldova. Subiectele abordate sunt:

  • Care sunt Obiectivele Globale sau ODD-urile și de ce trebuie să le susținem?
  • Republica Moldova se pregătește să prezinte prima sa Evaluare Națională Voluntară a Agendei 2030. Ce rol au tinerii sau organizațiile de tineret?
  • Ce motivează tinerii să se implice? Ce se poate schimba?

Evenimentul are scopul de a informa tinerii și de a-i motiva să se implice activ în monitorizarea implementării Obiectivelor Globale în comunitățile lor, adică în procesul de Evaluarea Națională Voluntară (ENV) a Agendei 2030.

La eveniment vor fi prezentate acțiunile din cadrul campaniei „Tinerii din Moldova pentru #ObiectiveGlobale”, la care se pot implica tineri din întreaga Republică.

Dacă ești interesat/ă de eveniment și faci parte dintr-o organizație de tineret din Republica Moldova, completează formularul https://bit.ly/2NMzjP5, până la 22 ianuarie, ora 17:00.

În categoria Educațional găsești mai multe evenimente potrivite pentru tine.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Eveniment de weekend pentru tineri despre Time Management
Next Vino la un workshop pentru tineri și devino voluntar CMT
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *