AO EcoVisio invită reprezentanții media din Republica Moldova la atelierul de lucru cu genericul: “Informare corectă pentru un mediu curat, viață sănătoasă și comunitate durabilă”. Evenimentul se va desfășura în cadrul proiectului ”Campania de mediatizare – Moldova fără deșeuri”, finanțat de Ambasada Finlandei din București.    

Participanții la atelier vor avea posibilitatea să participe ulterior la un concurs de materiale jurnalistice, scrise la subiectul managementului deșeurilor în Moldova. Cele mai bune trei lucrări vor beneficia de premii bănești (locul I – 500 euro, locul II – 300 euro, locul III – 200 Euro, inclusiv impozitul pe drept de autor, în mărime de 12%, care va fi reținut). Toți participanții la concurs vor beneficia de o remunerare financiară simbolică pentru efortul depus.  

*Organizatorii își rezerva dreptul sa modifice suma premiilor.

La atelier sunt invitate instituțiile mass-media, jurnaliștii, bloggerii/ vloggerii. În mod special, încurajăm reprezentanții media din afara Chișinăului.

Scopul evenimentului: instruirea și transferul de cunoștințe privind rolul reprezentanților media în promovarea bunelor practici în domeniul managementului deșeurilor, inclusiv: 

  • Abordări moderne în domeniul managementului deșeurilor și situația din Moldova (inclusiv cadrul normativ relevant) 
  • Impactul negativ al practicilor curente de eliminare a deșeurilor în Republica Moldova asupra mediului și sănătății publice 
  • Formarea unor obiceiuri ecologice în rândurile populației, 
  • Cooperarea între autoritățile publice și instituțiile media / formatorii de opinie

Doritorii de a participa la atelier și ulterior la concurs sunt invitați să aplice prin email (anna@ecovisio.org), până pe data de 4 decembrie 2020, ora 16.00. În scrisoarea de invitație, vă rugăm să indicați:

  • numele complet și numărul mobil pentru contact
  • ce instituție media reprezentați (sau link la blog / vlog)
  • referințe la materiale anterioare care vizează subiecte legate de protecția mediului și a sănătății publice (opțional) 

Atelierul va avea loc pe 7-8 decembrie 2020 (luni și marți), începând cu ora 10:00, în format on-line, prin ZOOM. 

Link de înregistrare pe ZOOMbit.ly/3keHRLZ

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Cum are loc educația sexuală în școlile din țară? Elevii, profesorii, părinții își pot exprima opinia în cadrul unei cercetări
Next Job // Keystone Moldova angajează manager pe monitorizare și evaluare
EcoVisio
About the author

EcoVisio

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *