Descoperă 5 dintre cele mai ciudate joburi din lume


De obicei, noțiunea ,,loc de muncă” este tratată cu seriozitate, având în vedere că jobul este cel care-i asigură unui om stabilitate și confort. Cu toate acestea, există și unele profesii, existența cărora, ar fi mai greu de acceptat. Fie că principiul lor de lucru este prea banal, fie că pare ireal, aceste joburi sunt remunerate.

Iată 5 joburi care o să te lase, fără îndoială, cu semne de întrebare.

1. Vizualizator de filme

Potențial de câștig: 15 dolari pe oră

Multe companii de streaming angajează oameni pentru a viziona și a evalua emisiuni TV și filme. Nu ai nevoie de nici o experiență pentru a obține acest job, trebuie doar să fii capabil să faci diferența dintre un film bun și unul rău. Grila de salarizare nu este mare și variază de la 12 dolari la 15 dolari pe oră. Chiar și așa, sigur putem spune că este un loc de muncă de vis pentru majoritatea oamenilor.

2. Bocitor profesionist

Potențial de câștig: 100 dolari per sesiune

În unele culturi, angajarea de bocitori profesioniști este un lucru ordinar. Când o persoană dragă moare, dar nu are prieteni, familia va angaja îndoliați profesioniști pentru a participa la ceremonia de înmormântare. Scopul este de a spori reputația decedatului. Acești oameni pot câștiga de la 40 de dolari la 100 de dolari per sesiune și, de asemenea, pot participa la ceremonia de masă post-înmormântare.

3. Străin profesionist

Potențial de câștig: 1000 de dolari pe săptămână

Străinii profesioniști sunt plătiți să-și îmbrace costumul și să dea mâna cu oameni de afaceri importanți. Uneori participă și la evenimente, unde pozează în străini și celebrități. Unii dintre ei pot câștiga chiar și 1000 de dolari pe săptămână.

4. Statuie umană

Potențial de câștig: 100 de dolari pe oră

Acest loc de muncă e avantajos dacă găsești oportunitatea de angajare potrivită. Tot ce trebuie să faci este să menții poziția unui manechin, fiind pictat în vopsea sau îmbrăcat special. Poți obține chiar 100 de dolari pe oră.

5. Degustator de mâncare pentru câini

Potențial de câștig: 27.000 de dolari pe an

Desigur, un degustător de produse pentru oameni este un job obișnuit. Dar un degustător de mâncare pentru un animal de companie? Consumul acesta ar putea să nu sune promițător pentru majoritatea oamenilor, dar rolul principal al unei astfel de profesii este de a testa valoarea nutrițională a hranei pentru animale de companie, de a scrie rapoarte și de a găsi modalități de a îmbunătăți hrana pentru prietenii noștri blănoși. Evident, fără prea mulți candidați, salariul este generos. Dacă ai succes, poți câștiga în jur de 27.000 de dolari pe an.

Nu-i așa că ești interesat să faci o schimbare în carieră sau să câștigi câțiva dolari în plus pe lună? Poate că acestea nu sunt cele mai fascinante oportunități de angajare, dar unele joburi ciudate fie rămân la nivel de solicitate, fie încep să devină eforturi profitabile, în special pentru oamenii leneși!

Există întotdeauna o cale de explorat pentru a-ți câștiga existența.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporteră Youth.md: Albu Dumitrița

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Participă la Media Communication Hub, organizat la USM!
Next Mobilități academice ERASMUS+ la Universitatea Leipzig, Germania, pentru studenții UTM
Valeria Berestean
About the author

Valeria Berestean

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 9 =