Temă de discuţie controversată pentru tineri: Film VS Carte!


film

Experiențe deosebite, plăcerea de a te cufunda într-o lume nouă, inedită și atât de atrăgătoare sunt senzațiile pe care le trăim urmărind un film sau lecturând o carte.

Tot mai des, însă, tinerii aleg să petreacă timpul în compania unei pelicule regizate decât a unei lucrări scrise, motivele fiindu-ți cunoscute. Cu toate acestea, un tip de compromis ar fi filmele bazate pe cărți, iar acest subiect îl vom elabora în continuare.

Tema dată este destul de controversată, considerând faptul că iubitorii de lectură insistă asupra supremației cărților, iar cei ce aleg filmul se rezumă la un timp mult mai scurt oferit. Cu toate acestea, esența celor discutate se axează pe acțiunea principală și modul în care a fost redată. În multe cazuri, cititorii rămân dezamăgiți de cele expuse, pe când cei ce aleg filmul în defavoarea cărții, cel mai des, savurează vizionarea.

A expune o părere categorică în vederea acestui fapt este subiectiv, întrucât fiecare caz este particular și diferă atât de la o lucrare la alta, cât și de la o persoană la alta. Deși dispare intriga, există o ipoteză ce ar putea împăca cele două părți implicate în această dezbatere. În cadrul acestei idei, tinerilor li se sugerează pentru început să vizioneze filmul și să profite la maxim de plăcerile oferite de acesta, ca mai apoi să citească cartea. Deși există anumite minusuri în această propunere, ea permite o savurare sporită.

Cu acest scop, Youth.md îți prezintă o listă de cărți a căror ecranizări deja au apărut, astfel încât să poți alege singur metoda potrivită ție.

Lista de cărţi:

  1. All the bright places
  2. The sun is also a star
  3. Me before you
  4. Harry Potter
  5. The Witcher
  6. Elite
  7. The Shadowhunters
  8. Hunger games
  9. Pride and prejudice
  10. The book thief

Te îndemnăm să citești/vizionezi și să te expui cu privire la trăirile pe care le-ai experimentat pe parcurs. Nu uita să-ți împărtășești părerile cu Youth.md pe pagina de facebook, ca să aflăm și noi care variantă e totuși mai bună, carte sau film?

Reporter: Sabina Butnaru

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Ce parfum preferi tu? Fă cunoștință cu cele mai renumite parfume din lume!
Next Toți cei pasionați de lectură se pot reuni la Clubul de Lectură #19
Tomov Ana-Maria
About the author

Tomov Ana-Maria

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *