Arta poate fi noua ta pasiune! Află beneficiile exprimării prin artă


Arta este manifestarea primară și fundamentală a creativității umane. Ea înglobează prin aspect și stil cele mai profunde și intense emoții, gânduri și idei.

Omul poate comunica sincer prin artă și manifestările ei. Astfel un desen sau o pictură fiind o modalitate de descătușare a personalității și de transmitere a unui mesaj către lume, către societatea contemporană.

Arta, în special cea vizuală, este o formă de cunoaștere a sinelui și de explorare a lumii interioare. Nu e nevoie să deții studii aprofundate sau o practică îndelungată pentru a începe să-ți expui gândurile în formă vizuală. Pe lângă materialele potrivite, îndrăzneala și dorința de a ieși din zona de confort sunt cele care te vor ajuta să guști din acest hobby.

Citește în continuare pentru a afla care sunt beneficiile care le aduc în viața noastră hobby-urile artistice ca pictura sau desenul!

Favorizează comunicarea 

Arta ne face mai umani, ne sugerează ideea de a ne descătușa. Realizând un desen sau o pictură, comunici prin folosirea unui limbaj diferit și personal. Alegerea subiectului pe care vrei să-l prezinți, a materialelor sau tehnicilor pe care vrei să le utilizezi însumează o comunicare involuntar făcută. Acesta este un lucru minunat pentru toți oamenii și în special pentru cei care au probleme în a se exprima sau de a își expune o idee, o opinie în cadrul convorbirilor.

Reprezintă o metodă terapeutică de relaxare

Pictura este o activitate individuală fie ca are loc într-o atmosferă detașată și izolată. Pătrunzi astfel în propria lume, o lume plină de posibilități și de potențial nedescoperit. Stimulii creativi îl ajută pe cel ce pictează sau desenează să se detașeze de gălăgia și agitația realității, ceea ce duce la o odihnă mintală de la stresul cotidian, de unde rezultă relaxare și stare de bine.

Favorizează evoluția individuală 

Lucrând într-un mediu necompetitiv, relaxant vei reuși să ajungi la realizări personale mai bune, îți vei îmbunătăți individualitatea și stima de sine. Îți vei descoperi potențialul și vei înțelege că mereu poți să evoluezi după o cale aleasă și stabilită după bunul plac. Lucrările tale vor deveni dovezi, pași realizați în acest drum de cunoaștere de sine.

Dezvoltă mobilitatea și capacitatea cerebrală

Învățând să ții și să folosești o pensulă,un creion sau oricare alt instrument de desen te ajută la dezvoltarea mobilității mâinii și stimulează conexiunile cerebrale în același timp în care îndemânarea și abilitățile de precizie sunt dezvoltate. Vei deveni mai atent la detaliile minore și îți vei ascuți simțul de a observa greșelile și cel a de le corecta. Pictura și desenul stimulează atât emisfera stângă cât și emisfera dreaptă a creierului. Prima are legătură cu partea rațională, elemente logice și a doua maximizează creativitatea și emoțiile.

Se axează pe inteligența emoțională

Emoțiile fac parte din lumea creativă pe care o ai în interiorul tău. Lăsând emoțiile să iasă la suprafață prin intermediul picturii, desenului, se creează o armonie între minte și suflet. Având în vedere lumea haotică în care trăim, relaxarea pe care o obținem prin pictură ne ajută pe termen lung din punct de vedere emoțional, organic, energetic și spiritual.

Nu ezita să încerci lucruri și experiențe noi, căci necunoscutul poate ascunde cele mai plăcute și memorabile surprize. Nu aștepta, ia o foaie, un creion și începe să-ți expui lumea interioară prin frumoasa artă a desenului!

Reporter: Jangă Alexandru

Pentru alte oportunităţi şi articole informative, accesaţi cât mai des youth.md

Previous Voluntariat: SpeakUp! Moldova dă start recrutărilor!
Next Mitologia antică: Descoperă lumea mitologică a Greciei Antice!
Mădălina Braghiş
About the author

Mădălina Braghiş

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *