Evenimente culturale // Vino la Cenaclul Republica unde invitata specială va fi Maria Pilchin


evenimente culturale cenaclul republica

Evenimente culturale // Cenaclul Republica începe anul 2021, cu o casnică a cenaclului – critic literar, poetă și directoare a Bibliotecii Centrale, invitata acestei ediții este Maria Pilchin.

Va fi discutat dificilul (în fond nu el e vinovatul) an 2020, despre anul literar trecut, greutatea migrării în online, precum și despre modul în care a funcționat biblioteca. Iar la final, va urma o lectură din volumul său de poeme (în curs de publicare).

Evenimentul va avea loc pe 29 ianuarie 2021, ora 18:00. Detalii, aici.

Maria Pilchin:

Este scriitoare, directoarea Bibliotecii Centrale, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, prezentatoarea emisiunii „Lecturi à la carte” TVM1, director de marketing Editura ARC. A lucrat social-media jurnalistă la Radio Europa Liberă Moldova. A predate timp de 13 ani literatură universală la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, USM. Domenii de preocupare: poezie, critică și istorie literară, eseu, studii culturale, marketing cultural, jurnalism socio-cultural, social media marketing. Deținătoarea mai multor distincții și premii literare din Republica Moldova și România.

A publicat în cele mai prestigioase reviste literare din România și Republica Moldova. Poemele și prozele sale au fost traduse în franceză, engleză, spaniolă, rusă, ucraineană, catalană, azeră. A publicat cărți de critică și eseuri, dar și volumele de poezie Zarathustra e femeie, Cartea Românească, București, 2018; Poeme pentru Ivan Gogh (poeme), Paralela 45, Pitești, 2015. A primit numeroase premii și distincții.

Descoperă mai multe oportunități și evenimente culturale pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Atelier de confecționare a mărțișoarelor „Un Mărțișor pentru speranță” 2021
Next Film Together: Descoperă 10 filme documentare create de tinerii din Moldova
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven − 1 =