Petrece șase luni în Cehia în calitate de stagiar. Oportunitate pentru tinerii jurnaliști!


jurnaliști stagiu cehia

Tinerii jurnaliști din Moldova se pot înscrie la bursa „Václav Havel 2020/2021” pentru un stagiu în Cehia, Praga. Programul va ajuta stagiarii selectați la pregătirea pentru a fi exemple de standard în profesia jurnalistică, precum și de a fi lideri în comunitățile lor atât online, cât și în lume.

Scopul bursei „Václav Havel 2020/2021” este de a sprijini tinerii jurnaliștii din țările lipsite de libertate și independență mediatică pentru a-și exercita meseria în sprijinul pluralismului.

Acest proiect este o inițiativă comună a RFE/RL (Radio Free Europe/Radio Liberty) și a Ministerului Afacerilor Externe din Republica Cehă, care își propune să consolideze independența mass-media în țările Parteneriatului Estic și în Federația Rusă, fiind susținut de Fundația Dagmar și Václav Havel VIZE97.

Bursa este un program de șapte luni. Stagiarii vor petrece șase luni la sediul RFE/RL din Praga, unde vor primi zilnic instruire la locul de muncă și îndrumare în timp ce lucrează alături de profesioniștii experimentați ai RFE/RL. Cu două săptămâni înainte de stagiul de la Praga, stagiarii vor fi repartizați la un birou local RFE/RL  pentru a înțelege mai bine rolul și practicile editoriale locale și pentru a face cunoștință cu stafful din țara lor. Iar după perioada de stagiere din Praga, tinerii jurnaliști se vor reîntoarce la biroul local pentru ultima lună din cadrul proiectului.

De asemenea, stagiarilor le vor fi acoperite cheltuielile pentru cazare în Praga, asigurare medicală și organizarea navetelor tur-retur.

Perioada de stagiere va fi din 4 ianuarie 2021, până în 30 iulie 2021.

Termen limită de aplicare 11 august 2020. Informații suplimentare vezi aici.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Urmăreşte un interviu cu Laurenția Marian - tânăra food blogger!
Next #PrinMoldovaFărăHartă Tradiţii de Rusalii şi ființe fantastice
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + sixteen =