Alăturră-te campaniei naționale „Ziua Mondială a Curățeniei 2022”


Centrul Național de Mediu, în parteneriat cu Ministerul Mediului și proiectul „Uniunea Europeană pentru Mediu – Economie Verde” organizează campania națională „Ziua Mondială a Curățeniei 2022”, care va culmina în perioada 16 – 17 septembrie 2022 cu o serie de activități de salubrizare în peste 50 de localități din întreaga Republica Moldova.

Evenimentul are drept scop colectarea separată a deșeurilor de pe malurile râurilor, râulețelor și izvoarelor din țara noastră și predarea ulterioară a acestora către operatorii specializați în prelucrarea deșeurilor.

Campania națională de salubrizare va acoperi sub-bazinele Nistru, Prut, Răut, Bîc, Larga, Ialpug, Botna, Ichel, Naslavcea-Vasilcău și altele, cu implicarea a peste 1000 de voluntari reprezentanți ai autorităților publice locale, ai instituțiilor de învățământ, precum și ai societății civile.

Harta localităților implicate, precum și datele de contact ale coordonatorilor locali poate fi accesată AICI.

Pentru comoditate, puteți accesa acest fișier Excel.

În anul 2020 în Republica Moldova au fost colectate 1081,9 mii tone de deșeuri. Cea mai mare pondere în totalul deșeurilor colectate le revin deșeurilor municipale, care au constituit 64,5%. Din deșeurile municipale colectate, doar 4,7% reprezintă deșeuri municipale colectate separat.

Ziua Mondială a Curățeniei 2022 creează o oportunitate unică de a implica părțile interesate și cetățenii în acțiuni comune. De asemenea, va promova știința participativă și civică, cu activități practice pentru sensibilizarea opiniei publice privind cantitățile de deșeuri generate și a celor care, fiind prost gestionate, în cele din urmă, nimeresc în alimentele și apa pe care o consumă oamenii.

Pentru detalii adiționale contactați:
Anastasia Radu, manager de comunicare al Centrului Național de Mediu, tel.: +373 692 24 240.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous „IT Career Expo 2022” la Tekwill – oferte de angajare, ateliere și stagii de practică în IT
Next Forumul Turistic, ediția a II-a - unicul eveniment național dedicat industriei turismului, 29-30 septembrie 2022
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty + 9 =