Sfaturi Youth.md: De ce ai avea nevoie de un jurnal personal?


sfaturi Youth.md

Jurnalul personal – prietenul care nu te judecă! Fiecare dintre noi poate trece prin momente mai complicate, despre care nu poate sau nu dorește să vorbească cu cineva. Citeşte următoarele sfaturi Youth.md şi achiziţionează-ţi un jurnal!

Pentru a nu te sufoca cu propriile gânduri și pentru a te descărca emoțional după o zi grea, specialiștii vin cu o soluție – scrie. Scrie despre tot ce simți, gândurile ce tot ți-au trecut prin minte în timpul zilei, frustările, succesele sau, simplu, descrie ceea ce ai văzut pe stradă. Oferă-ți un moment zilnic de intimitate cu sufletul tău.

Echipa Youth.md vine cu câteva motive pentru care e bine să ții un jurnal:  

  • Prezența unui confident

 Jurnalul personal poate deveni prietenul de care ai mare nevoie, cel ce te va asculta fără să te judece, disponibil oricând ai nevoie de el și care te va ajuta să-ți clarifici anumite gânduri. Reuseşti să analizezi situația în care te afli, ceea ce poate fi extrem de necesar în situațiile personale de criză. 

  • Scrisul îmbunătățește sănătatea mentală

Scrisul te poate ajuta să treci peste stresul zilnic. Conform psihologilor și psihiatrilor, de fiecare dată când așternem pe hârtie ceea ce simțim, eliberăm toată energia negativă acumulată în timp.

  • Imortalizează momente

Însemnările dintr-un jurnal le poți reciti de câte ori doreşti. În acest mod, îți poți reînprospăta memoria și îți poți analiza evoluția emoțională în timp. Jurnalul personal pe care îl completezi zilnic te ajută să reflecți asupra greșelilor din trecut.

  • Reduce stresul

Aceasta activitate te poate ajută să scapi de anxietate și să te calmezi. Scrisul îți oferă posibilitatea de a-ți exterioriza emoțiile.

  • Te ajută să te înțelegi mult mai bine pe tine insuţi

Jurnalul intim devine o poartă spre sufletul tău. Recitirea paginilor acestuia este modalitatea perfectă de a vedea cu alți ochi ce se întâmplă cu tine. Fiecare cuvânt pe care îl folosești reflectă starea ta interioară.

Nu este demodat să îți pui gândurile pe hârtie. Printre beneficiile scrisului se află și creșterea spirituală. Nu uita, un jurnal poate fi cheia rezolvării problemelor din viața ta. Ideile înșirate pe hârtie și citite doar de tine vor rămâne mereu un secret, te vor ajuta să devii mult mai puternic emotional.

Dacă te-am convins cu aceste sfaturi Youth.md, nu uita să ne scrii pe facebook!

Reporter: Samson Paula

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job // HelpAge International caută o companie de audit pentru un proiect
Next Job // Asistent(ă) de proiecte în cadrul unei asociații din domeniul ecologic
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six − 6 =