Programe de studiu Erasmus Mundus: Începând cu 2021 vor apărea 40 de programe noi


programe de studiu erasmus mundus

Acum poți beneficia de 40 de programe noi Erasmus+ care vor oferi burse studenților din întreaga lume. Începând cu 2021, studenții vor putea beneficia de programe de studiu Erasmus Mundus.

Cu aceste 40 de programe noi adăugate pe lista de programe de master comune Erasmus Mundus, lista totală ajunge la aproximativ 120. Erasmus a anunţat că a investit peste 160 de milioane de euro în noile oportunităţi de studiu, iar banii urmează să fie alocați în mare parte pentru plata a 6 490 de burse destinate studenţilor.

Noile programe de studu cuprind subiecte din următoarele domenii: documentare, nanomedicină, silvicultură, drepturile omului, politică, științe marine, informatică, chimie, inginerie textilă, energie inteligentă sau urbanism.

Lista noilor programe poate fi accesată AICI.

Erasmus anunţă că noile programe sunt speciale pentru că sunt integrate. Programa lor îmbină cele mai bune cursuri de la 208 unităţi de învăţământ, combinând adesea diferite facultăţi şi discipline. Pe parcursul celor doi ani de master, bursierii studiază la două sau mai multe universităţi partenere diferite, iar cei mai mulţi dintre ei au asigurat un loc într-o companie sau organizaţie (782 de parteneri asociaţi) pentru a câştiga experienţă practică. Prin urmare, dobândesc competenţele potrivite şi perspective internaţionale pentru o carieră de practicieni, administratori sau cercetători într-un sector cheie sau de nişă. La asigurarea oportunităţilor de studiu şi de practică participă 30 de ţări din Europa şi 90 de ţări partenere din alte părţi ale lumii.

Erasmus Mundus (EMJMD) este un prestigios program de studiu internaţional, livrat de un consorţiu internaţional de instituţii de învăţământ superior. Oferă de 16 ani programe de masterat comune. În acest interval, aproape 28 000 de studenţi din 182 de ţări au câştigat burse pentru a studia în 526 de programe.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Cunoaște tinerii care dezvoltă propria afacere în cadrul programului Upcelerator
Next Consiliul Local al Tinerilor din Valea Mare este în căutarea de noi tineri în echipa sa
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *