Mărțișorul – o tradiție învechită sau o oportunitate culturală?


oportunitate culturală

În aerul primăvăratic pe care îl inspirăm deja de câteva săptămâni, se ascund atât de multe gânduri și speranțe noi, dar toate se bazează pe valori înrădăcinate de generațiile anterioare. Să fie vorba de o oportunitate culturală?

Întreaga noastră activitate are într-un anumit mod tangențe cu tradițiile populare, unul dintre cele mai frumoase fiind purtarea mărțișorului.

Ar fi inutil a explica încă o dată semnificația acestuia, precum și legenda care îi determină proveniența. Totuși, mărțișorul are o valoare nemaipomenită în cultura noastră, fiind unic și irepetabil. Probabil ai mai auzit de prezența unui obicei asemănător și în cadrul altor popoare. Fiecare se caracterizează prin ceva specific, care, deși pare nesemnificativ, schimbă valoarea esențială a acestui semn.

Cu toate acestea, tinerii din ziua de azi tot mai puțin recurg la respectarea obiceiului. S-a devalorizat oare într-o măsură atât de mare tradiția dată? Și dacă mulți ar răspunde afirmativ la aceasta întrebare, Youth.md te îndeamnă să nu rămâi ignorant și să renaştem împreună acest frumos semn al primăverii pe pieptul națiunii! Să porţi mărţişor e o oportunitate culturală pentru suflet!

Ce ai obține prin atașarea mărțișorului de inima ta? Ei bine, te asigurăm că te vei simți parte importantă a societății, alegând din multitudinea mărțișorilor accesibili în prezent, exprimi și o caracteristică specifică personalității tale.

Dacă acest articol ți-a trezit câtuși de puțin interesul pentru mărțișor, nu ezita să reconsideri opinia mulțimii și să te evidențiezi prin respectarea obiceiului.

Expune-ţi părerea ta referitor la subiectul dat și împărtășește-o cu Youth.md! Lasă un mesaj pe pagina noastră de facebook!

Reporter: Butnaru Sabina

Previous Tinerele din Tiraspol pot participa la o instruire în domeniul antreprenoriat
Next Sfaturi de la reporter pentru tine. Devino eco în cinci pași!
Tomov Ana-Maria
About the author

Tomov Ana-Maria

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *