Program de voluntariat pentru tineri în cadrul unei Federații de ONG-uri


Ești interesat(ă) de funcționarea internă a unei Federații de ONG-uri și vrei să afli mai multe despre proiectul Forumul ONG de la Marea Neagră?

Nu mai sta pe gânduri și aplică la acest program de voluntariat! Sunt așteptați tineri pasionați care să sprijine organizatorii în implementarea unui proiect cu focus pe creșterea nivelului de dialog și cooperare între ONG-urile din regiunea extinsă a Mării Negre.

Programul de voluntariat are o durată de 3 luni, cu posibilitate de prelungire, iar programul este unul flexibil, part-time (4 ore/zi). Programul de voluntariat nu este remunerat!

De ce FOND?

FOND este o rețea de 35 de organizații neguvernamentale ce activează în domeniul cooperării internaționale pentru dezvoltare, iar din poziția de voluntar FOND vei putea:

 • să lucrezi la buna implementare a unuia dintre proiectele de referință ale FOND;
 • să descoperi sectorul ONG și să participi (online și offline), la diferite evenimente ale organizațiilor membre, în funcție de interesele tale (webinarii/conferințe/traininguri);
 • să afli mai multe despre domeniul cooperării pentru dezvoltare internațională (vei putea fi la curent cu ceea ce se discută atât la nivel național, cât și european/internațional);
 • să îți dezvolți creativitatea, curiozitatea și proactivitatea, aptitudini care se potrivesc de minune cu biroul nostru (acum în format virtual);
 • să îmbini teoria cu practica – înțelegem că la facultate unele perioade pot fi foarte aglomerate, de aceea îți garantăm un program flexibil, part-time.

 Cerințe față de candidat:

 • seriozitate și respectarea termenelor limită;
 • dorința de a învăța lucruri noi și flexibilitate în îndeplinirea sarcinilor care îți revin;
 • proactivitate și spirit de echipă.

Responsabilitățile tale în calitate de voluntar FOND vor fi:

 • Sprijinirea echipei în activitățile de comunicare și vizibilitate implementate în cadrul proiectului Forumul ONG de la Marea Neagră (scrierea de articole, organizarea și defășurarea unor campanii online de promovare a activităților proiectului);
 •  Oferirea de suport administrativ în implemenatrea activităților proiectului (organizarea de evenimente online/format hibrid, gestionarea unor baze de date și elaborarea unor scurte rapoarte); 
 • Realizarea unei cercetări tematice, în funcție de interesele și pasiunile tale;
 • Realizarea de cercetări online și a unor scurte documente de conținut pe tematici de interes pentru activitățile proiectului; Monitorizarea știrilor cu privire la: Sinergia Mării Negre, Agenda Strategică pentru Cercetare şi Inovare la Marea Neagră (SRIA), Agenda Maritimă Comună, etc.

Atenție! Experiența anterioară de voluntariat în sectorul neguvernamental nu este obligatorie, însă va fi considerată un avantaj.

Dacă vrei să te alături, trimite CV-ul tău până la data de 28.02.2022, la adresa de e-mail:fond.romania@gmail.com, însoțit de o scrisoare de intenție.

Doar aplicațiile complete vor fi luate în considerare şi doar persoanele selectate vor fi contactate pentru interviu.

Datele personale incluse în CV-urile vor fi utilizate strict pentru procesul de selecție. Prin depunerea acestuia, vă exprimați consimțământul pentru stocarea și procesarea datelor dvs. personale de către FOND. Mai multe informații sunt disponibile aici.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Bianca Harea: „Toți m-au încurajat și mi-au ascultat ideile. Am făcut o echipă bună”
Next Mini-cursuri online pentru tineri conștienți: Consum Critic, Mobilitate alternativă și Administrarea deșeurilor
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve − four =