Seminar pentru profesorii de istorie în cadrul unui program internațional


seminar profesori istorie

Moldova-Institut Leipzig e.V. (MIL) în cooperare cu Universitatea de Stat din Moldova (USM) și liceul teoretic „Aristotel” organizează, în perioada 3 -7 noiembrie 2021, un seminar la Chişinău. Proiectul este susţinut financiar de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania (AA), în cadrul programului “Consolidarea cooperării cu societatea civilă în țările Parteneriatului estic și în Rusia.

Participanți

Grupul țintă îl constituie cadrele didactice (din licee) din Republica Moldova care se interesează de multiperspectivitate la orele de istorie, doresc să contribuie la găsirea unor noi abordări ale istoriei şi sunt interesaţi de a moderniza conţinutul predării istoriei.

Obiective și program

Seminarul își propune drept scop să stimuleze o confruntare critică cu conținutul materialelor didactice, să dezvolte competențele profesionale și didactico-metodologice ale cadrelor didactice din Republica Moldova. Un alt scop constă în transferul de cunoştinţe. Prin intermediul schimbului de experiență cu experţii germani participanții vor face cunoştinţă cu abordări inovative în predarea istoriei (multiperspectivitate și controversă) şi vor discuta despre diverse perspective asupra unor evenimente din secolul XX.

Seminarul va include referate, discuții, vizite la muzee, excursii, vizite la memoriale şi locuri ale memoriei. În cadrul seminarului cadrele didactice vor identifica evenimente și personalități din istoria europeană, îşi vor spune punctele de vedere privind diverse interpretări a acestor evenimente și personalități. În acest scop se vor folosi surse primare și secundare, interpretări (ulterioare) în opere literare, referințe și reflecții contemporane din diferite perspective, plurale și controversate. Participanții vor discuta despre posibilități și metode de abordare multiperspectivă a acestor teme de istoria europeană la ora de istorie.

Finanțarea

Proiectul este susținut financiar de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania (AA). Organizatorii îşi asumă cheltuielile pentru activităţile planificate, training, cumunicări, cazare, masă şi cheltuielile de transport, inclusiv excursiile. Cheltuielile de călătorie vor fi rambursate la sosirea în Chişinău la costurile reale (preţul biletului).

Depunerea dosarelor

Dosarul complet de aplicare (în limbile posibile: germană, engleză, rusă, română) va conține următoarele acte:

  • CV-ul tabelar complet;
  • Scrisoare de motivare (1 pagină);
  • Copia diplomei universitare;
  • Referințe privind competențele lingvistice.

Data-limită pentru depunerea actelor la Moldova Institut Leipzig (MIL) este: 30 iulie 2021.

Expediați dosarul la următoarea adresă de e-mail: moldova@uni-leipzig.de

Sursa: usm.md

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job pentru tineri // Direcția generală educație, tineret și sport angajează manager proiect
Next Reprezinți un ONG și ești interesat de marketing social sau fundraising? Participă la un training gratuit
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × one =