Finanțare nerambursabilă pentru proiectele realizate de casele de producție de pe ambele maluri ale Nistrului


finanțare nerambursabilă

Programul UE „Măsuri de Promovare a Încrederii” (în continuare EU-CBM 5), finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD, anunță lansarea unui concurs de selectare a circa 25 proiecte spre finanțare nerambursabilă în cadrul programului de granturi pentru coproducții audiovizuale.

Instituțiile mass-media, inclusiv casele de producție, de pe ambele maluri ale râului Nistru, sunt îndemnate să înainteze propuneri de proiect pentru elaborarea coproducțiilor audiovizuale. Participanții la concurs pot solicita finanțare în valoare de la 1.000 la 60.000 euro. Contribuțiile solicitanților și a partenerilor de proiecte sunt binevenite.

Proiecte eligibile pentru finanțare nerambursabilă:

Diversitatea și tipul materialelor elaborate (Talk-show-uri, transmisiuni în direct, filme documentare, ficțiune, investigații, și multe altele) va fi decisă de autorii propunerilor de proiecte. Și formate noi de conținut pentru piața locală vor fi considerate drept inovații – unul dintre criteriile concursului.

În urma analizării a peste 60 de propuneri de proiect și a selectării a 15 dintre acestea, vă informăm că Programul este interesat să finanțeze sau să cofinanțeze, în continuare, content creativ cum ar fi: filme artistice, animații, Reality-Show-uri, podcasturi, etc.

La elaborarea propunerilor de proiect, vă rugăm să țineți cont de faptul că accentuarea diferențelor între maluri nu reflectă întocmai principiile de consolidare a încrederii.

Conținutul propus poate, dar nu neapărat trebuie să se refere la cele două maluri. În acest caz primordială este cooperarea cu o instituție media de pe celălalt mal.

Acoperirea publicului de pe ambele maluri rămâne o condiție obligatorie.

De asemenea, contentul propus trebuie să fie APOLITIC.

Procedura de aplicare:

Ghidul de aplicare, formularul cererii și al bugetului pot fi descărcate aici.

Propunerile de proiect pot fi depuse până în decembrie 2020 (concursul va fi activ până la epuizarea fondurilor), iar termenul limită pentru implementarea lor este octombrie 2021.

Pentru informații suplimentare puteți lua legătura cu Irina Perciun, specialistă Proiecte Media, telefon 069120234, email irina.perciun@undp.org.

Programul Uniunii Europene „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale râului Nistru, prin implicarea lor în proiecte comune de dezvoltare.

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Începe Săptămâna Educaţiei Media în Moldova, ediţia 2020. Vezi programul activităților
Next Vârsta nu mai este un indiciu pentru debutul tinerilor în antreprenoriat. Află părerile participanților la pre-acceleratorul de afaceri Startup School
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen + nine =