Află mai multe despre artă în praf – „Burning Man”


Să se simtă elevat și confortabil vrea fiecare, precum și să-și făurească propria casă, propria artă și propriul vis captat de emoții vibrante. Astăzi vom descoperi un fenomen plin de culoare – Burning Man. Acesta este un ecosistem global, unul care invită artiști și creatori cu o vastă viziune, una ieșită din comun. 

Totul a început de la o mică adunare pe plaja Baker din San Francisco, care a dat naștere unui fenomen internațional. Acesta are loc în deșertul Nevada, unde oamenii se adună pentru o schimbare spirituală mult prea accentuată. Prin intermediul mijloacelor sociale ai putea observa plusurile și minusurile acestei experiențe. Ca exemplu, acest festival e unul dintre cel mai prietenos și vast din punct de vedere artistic, cu oameni din toată lumea, oameni care îți vor fi familie pentru câteva zile. Totuși, praful din deșert nu e pentru toți, iar regulamentul de trai impune un caracter mai sever. 

Anul acesta Burning Man vine cu un nou subiect și anume – ” Waking Dreams “. După o pauză de doi ani și trei ani de când au sărit în praf împreună, întoarcerea la Black Rock City îi implică cu adevărat pe fiecare. În timp ce trăirea printr-o pandemie globală ne-a provocat colectiv și individual, structura comunității lor este la fel de puternică ca întotdeauna. Într-un final, toți amatorii au nevoie de Burning Man și Black Rock City mai mult ca niciodată, având loc pe 28 august – 05 septembrie 2022. 

De ce Waking Dreams? 

,, Everyone dreams, and no one knows why. Since the dawn of whenever, people have striven to explain the inexplicable: as a way of receiving messages from the supernatural; as a means of astral travel for the soul; as a portal into our past lives; even as a glimpse into a kind of meta-reality, to which what we perceive as waking life is in fact but a dream. Modern science views the question through a more mechanistic lens, describing sleep as a kind of scheduled downtime for systems maintenance, allowing us to sort and tag new data into memory and rejuvenate our overworked myelin sheaths; the images we experience in the process being the equivalent of test patterns on a video monitor. “

,, Given that the average human spends a decade or more of their lifespan in dreamland, this does beg the question: is what we experience in dreams any less a part of our existence than our waking lives? Breton’s answer was a fierce “no,” and he railed against what he called “an incurable mania for reducing the unknown to the known,” rejecting realism and rationalism as a dull mélange of “mediocrity, hatred and dull conceit.” A century later surrealism remains a potent force in modern art, and much of what we think of as Burning Man art can be considered to be in or adjacent to the surrealist canon. “

Așadar, Burning Man este locul unde visele devin realitate, întrucât oamenii descriu experiența acolo ca un fel de vis de veghe care se poate apropia de o stare psihedelică. Acest lucru reflectă nu numai abundența de artă suprarealistă de pe plajă în fiecare an, ci și mediul însuși, un peisaj dur și de altă lume direct dintr-o pânză Salvador Dalí. 

În concluzie, am vrut să analizăm împreună un festival care impresionează prin unicitatea sa și sper că inspiră deja pe fiecare cu ceva frumos și artistic.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine! 

Reporteră Youth.md: Bogus Alexandra

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Centrul de Teatru din Moldova anunță concurs de dramaturgie „Reflexia integrității în oglinda scenei”
Next Federația Tinerilor Basarabeni – calea către o studenție memorabilă în România
Valeria Berestean
About the author

Valeria Berestean

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 4 =