Săptămâna europeană a sănătății mintale, 9-13 mai 2022


Vorbește pentru sănătatea mintală! Fii vocal. E ok sa nu fii ok. Sănătatea mintală ne afectează pe toți în fiecare etapă a vieții noastre. Să modelăm o viață mai bună și un viitor mai luminos pentru tineri, vorbind despre sănătatea mintală. Toată lumea are nevoie și merită acces la îngrijiri de sănătate mintală. Sunteți gata să luați măsuri? Alăturați-vă la Săptămâna Europeană a Sănătății Mintale!

Mental Health Europe (MHE) găzduiește cea de-a treia ediție a Săptămânii europene a sănătății mintale în perioada 9-13 mai 2022, iar Forumul European al Tineretului este partenerul oficial pentru Săptămâna Europeană a Sănătății Mintale din acest an.

Ne pasă de sănătatea mintală și tema din acest an „Vorbește pentru sănătatea mintală” va pune în centrul atenției sănătatea mintală a tinerilor, ca o problemă societală de mare importanță, acum și în viitorul apropiat.

Știați că?

  • Sănătatea mintală a tinerilor a fost puternic afectată în ultimii doi ani din cauza pandemiei.
  • Problemele de sănătate mintală în rândul tinerilor (15-24 de ani) s-au dublat în 2020-2021.
  • Nouă milioane de adolescenți din Europa (cu vârste între 10 și 19 ani) se confruntă cu probleme de sănătate mintală.
  • Sinuciderea este a doua cauză de deces în rândul tinerilor din Europa.
  • Un grup vulnerabil, tinerii, au cu 30% până la 80% mai multe șanse de a raporta experiențe de depresie sau anxietate în comparație cu adulții.
  • Nevoile de sănătate mintală ale tinerilor nu sunt susținute suficient de devreme și adesea doar într-o etapă a crizei.

Cu toate acestea, încă nu există suficiente răspunsuri politice naționale care să sprijine sănătatea mintală a tinerilor. Acțiunea imediată la nivel european și național este crucială pentru a răspunde nevoilor de sănătate mintală ale tinerilor din Europa.

Bazându-se pe tradiția globală îndelungată de a ține în luna mai a lunii de conștientizare a sănătății mintale, această campanie paneuropeană își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la importanța sănătății mintale pozitive în viața noastră de zi cu zi. Este știut că șomajul în rândul tinerilor, locurile de muncă de calitate scăzută, rezultatele educaționale slabe și sănătatea mintală precară sunt toate legate în mod semnificativ.

De aceea Europenean Youth Forum, susține această acțiune online de o săptămână, prin care încurajează toată lumea să vorbească despre toate aspectele sănătății mintale, să împărtășească povești personale despre cum să facă față dificultăților în vremuri de criză și, în general, să sublinieze nevoia de acțiune.

Ce puteți face?
Începeți să vorbiți chiar de astăzi!
Răspândiți informația pe rețelele de socializare!
Inspirați-i și încurajații și pe alții să Vorbească pentru sănătatea mentală.

SpeakUpForMentalHealth pentru a arăta că #sănătatea mentală a tinerilor contează.

Aflați mai multe pe Europenean Youth Forum și Mental Health Europe (MHE).

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Apel de recrutare: EDYN își extinde echipa
Next Mitul despre Amor și Psyche
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 5 =