Periferii în Tranziție – program public de evenimente culturale și activități de educație artistică


Asociația Oberliht vă invită să participați la programul public Periferii ]]în[[ Tranziție, care constă într-o serie de evenimente culturale printre care expoziții, prezentări, discuții cu artiști, ateliere, lecții și alte evenimente.

În cadrul ediției din acest an, organizatorii și-au propus să cerceteze tema transformării spațiilor publice din Chișinău, Dubăsari și Rîbnița, ce s-au petrecut de-a lungul ultimelor trei decenii, problemele de ecologie și de depopulare a regiunii noastre, dar și să găsească puncte de legătură cu tema generală a proiectului – periferia.

Proiectul servește, de asemenea, în calitate de platformă pentru restabilirea și dezvoltarea legăturilor între comunitățile culturale de pe ambele maluri ale Nistrului, creând premise pentru noi colaborări – o soluție viabilă în lipsa căilor de comunicare și dialog, ținându-se totodată cont de situația actuală de criză în care se regăsește sectorul cultural independent din Republica Moldova.

Programul de activități al acestuia vine să complementeze curriculumul universitar de educație artistică prin sesiuni de informare, seminare interactive și ateliere tematice de lucru practic, o expediție de cercetare de-a lungul râului Nistru și un program cultural accesibil publicului larg.

Începând cu luna aprilie, au avut loc mai multe ateliere și activități tematice, experiența din cadrul cărora o veți putea afla în cadrul întâlnirilor ce urmează.

Astfel, comunitatea culturală de pe ambele maluri ale Nistrului și publicul larg este invitată să viziteze evenimentele culturale din cadrul proiectului, care vor continua până în luna octombrie 2021.

Pentru detalii, accesați programul public Periferii în Tranziție.

Participarea în cadrul tuturor activităților proiectului este gratuită.

Sursa: https://arteduct.wordpress.com/

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Program internațional GCRP pentru tinerii specialiști din sectoarele culturale și creative
Next Ești student/ă la Drept? Alătură-te echipei ELSA din Republica Moldova
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 4 =