Promo-LEX anunță apel de granturi pentru activități de educație electorală


granturi promo-lex

Asociația Promo-LEX anunță lansarea Concursului de Granturi “Alegeri Parlamentare Anticipate 2021” pentru promovarea participării la vot a cetățenilor Republicii Moldova, în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova.

CONTEXT GENERAL

Concursul de Granturi este lansat în cadrul Programului Democrație, Transparență și Responsabilitate, implementat de Asociația Promo-LEX. Programul este susținut financiar de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Obiectivul general al Programului este de a spori credibilitatea proceselor electorale prin intermediul monitorizării alegerilor și promovării unui mediu favorabil pentru competiția politică.

SCOPUL CONCURSULUI DE GRANTURI

Concursul de Granturi este lansat în contextul alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova, care pot fi organizate în perioada iulie-august 2021.

Scopul concursului de Granturi – de a contribui la sporirea gradului de participare a cetățenilor Republicii Moldova la alegerile parlamentare anticipate din 2021.

ACTIVITĂȚI ELIGIBILE

Asociația Promo-LEX va susține proiecte care prevăd activități de informare și educație electorală, mobilizare apolitică a alegătorilor, precum și proiecte care promovează votul informat și asumat conștient, în contextul alegerilor parlamentare anticipate din 2021.

Exemple de activități apolitice eligibile: campanii de informare și mobilizare a alegătorilor; dezbateri electorale TV, Radio, online; evenimente tematice; emisiuni și reportaje tematice Radio/TV care pot fi promovate inclusiv prin intermediul rețelelor de socializare; precum și alte activități relevante, ținându-se cont de situația epidemiologică și restricțiile corespunzătoare.

Notă: Toate activitățile propuse în format offline vor fi planificate și organizate în strictă conformitate cu măsurile și cerințele legate de situația epidemiologică din țară în contextul pandemiei de COVID-19.

Organizațiile interesate pot propune activități inovative relevante scopului Concursului de Granturi.

Asociația Promo-LEX nu va finanța proiecte care au drept scop promovarea anumitor concurenți electorali/partide și mișcări politice, inclusiv în cadrul campaniei pentru alegerile parlamentare anticipate din 2021.

Proiectele trebuie să includă, obligatoriu, activități de comunicare externă și vizibilitate, iar cheltuielile aferente să fie incluse în bugetul proiectului.

CRITERII DE ELIGIBILITATE

În cadrul Concursului de Granturi pot participa organizațiile neguvernamentale non-profit și organizații media, inclusiv cele de nivel local și regional, care:

  • sunt legal constituite și înregistrate în Republica Moldova (forma de înregistrare: ONG, SRL);
  • posedă experiență relevantă în realizarea activităților și campaniilor de informare și/sau mobilizare apolitică a alegătorilor;
  • au implementat cu succes cel puțin 2 proiecte similare (de aceeași complexitate și buget);
  • nu au afiliere politică, nu sunt/nu au fost asociate vreunui partid politic sau concurent electoral în cadrul alegerilor.

Nu sunt eligibile organizațiile neguvernamentale înregistrate în afara Republicii Moldova, persoanele fizice, organizațiile/instituțiile guvernamentale, autoritățile publice, partidele politice, organizațiile religioase, ecologice, caritabile, culturale, sportive, sindicatele.

Organizațiile interesate de acest concurs pot înainta spre finanțare doar câte o singură cerere de grant.

Asociația Promo-LEX nu este obligată să ofere toată suma disponibilă pentru acest Concurs de Granturi (ex. în lipsa unor proiecte relevante etc.).

  • Bugetul minim al cererii de grant – 10,000.00 dolari SUA;
  • Bugetul maxim al cererii de grant – 15,000.00 dolari SUA.

Dosarele de aplicare pot fi depuse în limba română sau rusă, în format electronic, pe adresa de e-mail [email protected]. Formularele trebuie completate la computer. Proiectele depuse în alt format nu vor fi examinate.

Data limită de depunere a Dosarelor de Aplicare este 10 mai 2021, ora 18:00 (ora locală).

Mai multe despre procedura de aplicare, vezi aici.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous ZIP House te invită la un training gratuit pentru toți cei interesați de e-commerce
Next Job // Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului angajează asistent de proiect
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven + 14 =