Forumul Anual 2021 privind bugetarea participativă


Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în parteneriat cu Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), Fundația Konrad Adenauer și Centru de Studii Est Europene (EESC, Lituania) organizează „Forumul Anual 2021 privind bugetarea participativă”, care este principalul eveniment public al Proiectului „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o bună guvernare bugetară în Moldova”, implementat cu suportul financiar oferit de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer e.V.

Evenimentul va avea loc pe data de 8 octombrie, între orele 9:00 – 13:00 și se va desfășura în format hibrid (vorbitorii – în sală, participanții – online, pe platforma Zoom.us).

În cadrul ediției curente a forumului vom discuta despre provocările privind asigurarea participării bugetare la nivel local, în mod special în perioada pandemică, vom analiza idei și soluții practice pentru depășirea acestor provocări și cum putem crește forța și calitatea implicării civice în procesele bugetare la nivel local. 

În acest context, în cadrul forumului vom prezenta o platformă online inovativă, destinată facilitării participării bugetare prin intermediul instrumentelor virtuale. Cel de-al doilea panel de discuții va fi dedicat unui instrument financiar inovativ la care pot apela Autoritățile Publice Locale pentru a finanța proiecte de investiții capitale – obligațiunile municipale.

Evenimentul se va desfășira în limba română, dar va fi asigurată traducerea în limba engleză și rusă. 

Pentru a participa la forum online este necesar să vă înregistrați în prealabil, AICI.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Vezi cele 10 episoade ale serialului lansat de ABRAZIV
Next Ai între 16 și 26 ani? Înscrie-te la Forumul Tinerilor Lideri din Moldova
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen + 17 =