Program de instruire pentru coordonatorii de tineri voluntari


tineri voluntari curs de instruire

Ești coordonator/coordonatoare de tineri voluntari și dorești să-ți lărgești cunoștințele în domeniul voluntariatului? Această șansă e pentru tine!

Proiectul „Inițiez! Coordonez! Promovez! Program de instruire a coordonatorilor de voluntari” este un program, care are drept scop capacitarea competențelor a 60 de coordonatori de tineri voluntari în domeniul voluntariatului în perioada septembrie – decembrie 2020.

Ești gata să pulsezi acțiune în cadrul asociației / instituției tale? Completează formularul online iar organizatorii te vor ajuta să devii coordonatorul / coordonatoarea gata de a Iniția, Coordona și Promova voluntariatul!

Programul instruirilor:

Proiectul conține 2 cicluri de instruiri, unul în FORMAT FIZIC, OFFLINE, la Vadul lui Vodă (luna octombrie) și unul ONLINE (luna noiembrie), ce cuprind 6 module de informație teoretică și practică, urmate de sarcini individuale și un sistem de mentorat cu schimb de experiență și practici bune. Iar spre final, în luna decembrie, ne vom da întâlnire la un eveniment creativ de networking și schimb de experiență între participanții proiectului și alți invitați cu contribuții la tema „Managementul și promovarea voluntariatului”.

Pentru prima instruire offline, cei 60 de coordonatori de voluntari vor fi divizați în 3 grupuri a câte 20 de persoane, fiecare ciclu de instruire având loc de 3 ori. Instruirea va avea loc la Vadul lui Vodă, pentru fiecare dintre cele 3 grupe, în următoarele perioade:

  • 30 septembrie — 3 octombrie
  • 4 octombrie — 7 octombrie
  • 8 octombrie — 11 octombrie

Condiții de participare:

— Completarea formularului de aplicare până pe 15 septembrie, ora 18:00
— Anexarea în formularul de aplicare a scrisorii de recomandare din partea asociației / instituției pe care o reprezentați, susține candidatura Dvs și vă va oferi susținere în realizarea sarcinilor individuale;
— În cazul selectării, semnarea unui contract-angajament de participare pe perioada întregului program de instruire — training-ul OFFLINE de 3 zile (octombrie), training-ul ONLINE de 2 zile (noiembrie), realizarea sarcinilor individuale, participarea la evenimentul de încheiere (decembrie).
— Acces la internet cu microfon și cameră pentru perioada instruirilor și a mentoratului.

Data limită de aplicare – 15 septembrie 2020, ora 18:00.

Pentru informații suplimentare, accesează acest link.

Proiectul „Inițiez! Coordonez! Promovez! Program de instruire a coordonatorilor de voluntari” este implementat de Asociatia pentru Dezvoltare Creativa, în parteneriat cu MilleniuM Training and Development Institute, cu suportul financiar oferit de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova din resursele alocate sectorului de tineret.

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Previous Evenimente pentru tineri dedicate Zilei Limbii Române
Next Oportunitate pentru tinerii din Ialoveni: A fost lansat programul de granturi mici
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *